Villamos üzemmérnök-képzés indul Salgótarjánban

Egyetemünk standjánál óriási érdeklődés volt képzéseink iránt azon a Karrierbörzén, amelyet a Nógrád Megyei Kormányhivatal rendezett Salgótarjánban, a Városi Sportcsarnokban október 5-én. Az eseményen bejelentették, hogy az Óbudai Egyetem döntése értelmében jövőre újdonságként villamos üzemmérnök-képzés is indul a nógrádi megyeszékhelyen. A börze a megyei középfokú oktatási intézmények végzős tanulói számára teremtett lehetőséget a közvetlen találkozásra az ország jelentős felsőoktatási intézményeivel, illetve a megye jelentősebb foglalkoztatóival és civil szervezeteivel.

A karrierbörze a középiskolák végzős hallgatói mellett a 10. és 11. osztályos, pályaválasztás előtt álló tanulóknak, valamint a 25 év alatti álláskeresőknek is jó alkalmat biztosított arra, hogy megtalálják a számukra leginkább megfelelő továbbtanulási lehetőséget, illetve hivatást.



Egyetemünket három kar, a NIK, KVK és a KGK képviselte, Az Óbudai Egyetem elsősorban beiskolázási céllal vett részt az eseményen. Az egyetem standjánál Dr. Molnár György, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar dékánja is segítette információkkal az érdeklődőket.

A szokásos információs anyagokon túl, egyetemi fejlesztésű eszközöket is bemutattunk: a sűrített levegővel hajtott autót, a pneumobilt, és robotokat.

A rendezvényen a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelye is részt vett. Székyné dr. Sztrémi Melinda az intézmény igazgatója az Óbudai Egyetem által kínált lehetőségekkel kapcsolatban kifejtette, hogy a következő tanévben is elindítják nappali és levelező szakon is a már megszokott mérnökinformatikus képzést. Jövőre is meghirdetik a kereskedelmi és marketing, illetve a gazdálkodási menedzsment képzést, annak ellenére, hogy idén kevesen érték el a ponthatárt, így nem indultak a gazdasági szakok. - Az Óbudai Egyetem döntése értelmében jövőre újdonságként villamos üzemmérnök-képzés is indul a nógrádi megyeszékhelyen – ismertette az intézmény igazgatója, aki hozzátette: - Bízom benne, hogy ez sok helyi vállalatnak segíteni fog, hiszen felméréseink alapján kiderült: szűkebb hazánkban villamosmérnökre lenne leginkább igényük a munkáltatóknak. Erre a képzésre vár mások mellett a Mátranovákon működő Alstom Zrt. is.

Mint mondta: a társasággal már együttműködési megállapodás indult, melynek értelmében, a Salgótarjánban mérnökinformatikus szakon tanulók szakmai gyakorlatát a cég biztosítaná. Azonban a vállalat elsősorban villamosmérnököket tudna nagy számban alkalmazni. Így a fiatalok lehetőséget kapnak majd arra, hogy az elméleti tudást és a gyakorlati képzést is a megyében szerezhetik meg, illetve tanulmányaik befejezését követően megfelelő bérezéssel el is tudnának itt helyezkedni.

(Forrás: Nógrád Megyei Hírlap)

 
Frissítve: 2022.10.07.

Legfrissebb cikkek