A közoktatás jövőjéről tanácskoztak a Nemzetközi KIP Napon

Idén 9. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Komplex Instrukciós Programról szóló konferenciát, amelynek idén az Óbudai Egyetem volt a házigazdája október 7-én.

A rendezvényt Csépe Valéria professzorral, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnökével nyitotta meg Prof. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora, aki úgy fogalmazott: büszke vagyok, hogy az Óbudai Egyetem lehet a házigazdája ennek a rangos, a közoktatás megújításáról szóló tanácskozásnak. Közös a célunk a kiművelt, hozzáértő fiatalok oktatása, nevelése.



A konferencián előadást tartott Prof. Dr. Csépe Valéria, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke és Prof. Dr. Halász Gábor, az ELTE Neveléstudományi Intézetének oktatója.

 

A KIP-ről

Az Egyesült Államok iskoláiban bevezetett Complex Instruction módszer olyan heterogén tanulói összetételt feltételező oktatási eljárás, amely eredményesen alkalmazható minden tanuló iskolai sikerességének megalapozásához. A módszer célja, hogy minden gyerek tudásszintje emelkedjen, és része legyen sikerélményben az osztálymunka során. Magyarországon a programot a borsodi Hejőkeresztúr iskolája adaptálta és vezette be elsőként 2001-ben.

A KIP programot folyamatos képzéssel és mentorálással alkalmazzák a pedagógusok az oktatási intézményekben. Az országos hálózatban több mint 100 iskola dolgozik, ehhez csatlakoztak már Szlovákiából és Romániából is.
Frissítve: 2022.10.07.

Legfrissebb cikkek