Több ezren voltak kíváncsiak a Kutatók Éjszakájára

Látványos kísérletek, hidrogén hajtású autó, robotok, drón-röptetés, versenyautó szimulátor, kiterjesztett valóság játékok – csak néhány a közel háromszáz programból, amelyekre több mint ötezren voltak kíváncsiak az Óbudai Egyetemen tartott Kutatók Éjszakáján. Emellett számos, izgalmas ismeretterjesztő előadással vártuk a látogatókat szeptember 30-án, mind a hét karon, Budapesten három helyszínen, valamit Székesfehérváron és Salgótarjánban is.

A programok színes palettájával vártuk az érdeklődőket; minden korosztály - kisiskolástól az egyetemistáig, unokától a nagyszülőkig - talált érdekességeket a műszaki, informatikai, gazdasági tudományok, valamint a kreatív alkotás világából. Alábbiakban képes összeállításban villantunk föl néhányat az események sorából.



Az egyetem Bécsi úti aulájában rengetegen voltak kíváncsiak a Toyota hidrogén hajtású autójára. A programot a Neumann János Informatikai Kar szervezte (sok más rendezvény mellett)



A Forma 1-es szimulátor mindenkit lázba hozott



Az Egyetemi Kutató és Innovációs Központban a robotok működésével ismerkedhettek. 

A V 43-as villanymozdony minden korosztályt felvillanyozott a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Mozdony Kertjében. 



A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon tudományos szabaduló-szobával, kézműves foglalkozással várták az érdeklődőket.

Érdekes kémiai és fizikai kísérletekkel bűvölték el a látogatókat a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon.



Keleti Károly Gazdasági Karon kicsik és nagyok kiváló előadásokon, interaktív, kreatív játékok készítéséből vehették ki részüket.

Robotokkal, drónokkal, virtuális utazással várták a látogatókat az Alba Regia Műszaki Karon. Az Ybl Miklós Építéstudományi Karon többek közt az építész képzés látványos elemeit vonultatták fel a szervezők. A Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen sok egyéb mellett VR szemüveg bemutatót tartottak és az érdeklődők megtudhatták, milyen is az a 6K életérzés.



És ez csak néhány program a közel háromszázból! 

GALÉRIA

Frissítve: 2022.10.11.

Legfrissebb cikkek