A NIK egyik hallgatójáé „Az év információvédelmi dolgozata”

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület idén is meghirdette „Az év információvédelmi dolgozata – 2022” pályázatot, amelynek egyik kategóriáját Szántó Lajos, a Neumann János Informatikai Kar hallgatója nyerte meg.

A NIK hallgatója a Kiberbiztonsági szakmérnök szakirányú továbbképzésen kitüntetéses oklevelet szerzett júniusban, a felhívásra a képzés lezárásaként készült dolgozatával pályázott. Munkájának címe: „Információbiztonság-tudatosság fejlesztési és mérési lehetőségei vállalati környezetben”. Szántó Lajos belső konzulense az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának egyetemi docense, Dr. Póser Valéria, külső konzulense pedig Szarvák Anikó volt.A NIK 2018 februárjában indította el a Kiberbiztonsági szakmérnök képzést, „karöltve” a Kiberbiztonsági szakember képzéssel, melyek azóta is minden félévben újra indulnak. A két éves, akkreditált kurzus során a hallgatók megismerkednek az IT-rendszerek lehetséges biztonsági problémáival, sérülékenységeivel, az azok megoldására alkalmazott korszerű módszerekkel és technológiákkal, - mindezt gyakorlati és praktikus készségekkel és alkalmazásokkal kiegészítve. E tudás birtokában a végzett hallgatók képesek az IT-rendszerekben felmerülő biztonsági problémák azonosítására, feltárására, a problémák megoldásához szükséges praktikus tervezési és fejlesztési feladatok elvégzésére, valamint a mélyebb elméleti alapokra (például kriptográfiára) épülő módszerek és rendszerek megértésére és alkalmazására.

A képzés hallgatói évről évre sikeresen vesznek részt különféle pályázatokon, nyernek díjakat. A legfontosabb azonban az, hogy a képzés elvégzése után a szakmájukban, a visszajelzések alapján kiváló munkahelyeknél helyezkednek el, és válogathatnak a lehetőségek közül.

Gratulálunk az eredményes munkához!
Frissítve: 2022.11.04.

Legfrissebb cikkek