A NIK egyik hallgatójáé „Az év információvédelmi dolgozata”

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület idén is meghirdette „Az év információvédelmi dolgozata – 2022” pályázatot, amelynek egyik kategóriáját Szántó Lajos, a Neumann János Informatikai Kar hallgatója nyerte meg.

A NIK hallgatója a Kiberbiztonsági szakmérnök szakirányú továbbképzésen kitüntetéses oklevelet szerzett júniusban, a felhívásra a képzés lezárásaként készült dolgozatával pályázott. Munkájának címe: „Információbiztonság-tudatosság fejlesztési és mérési lehetőségei vállalati környezetben”. Szántó Lajos belső konzulense az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának egyetemi docense, Dr. Póser Valéria, külső konzulense pedig Szarvák Anikó volt.



A NIK 2018 februárjában indította el a Kiberbiztonsági szakmérnök képzést, „karöltve” a Kiberbiztonsági szakember képzéssel, melyek azóta is minden félévben újra indulnak. A két éves, akkreditált kurzus során a hallgatók megismerkednek az IT-rendszerek lehetséges biztonsági problémáival, sérülékenységeivel, az azok megoldására alkalmazott korszerű módszerekkel és technológiákkal, - mindezt gyakorlati és praktikus készségekkel és alkalmazásokkal kiegészítve. E tudás birtokában a végzett hallgatók képesek az IT-rendszerekben felmerülő biztonsági problémák azonosítására, feltárására, a problémák megoldásához szükséges praktikus tervezési és fejlesztési feladatok elvégzésére, valamint a mélyebb elméleti alapokra (például kriptográfiára) épülő módszerek és rendszerek megértésére és alkalmazására.

A képzés hallgatói évről évre sikeresen vesznek részt különféle pályázatokon, nyernek díjakat. A legfontosabb azonban az, hogy a képzés elvégzése után a szakmájukban, a visszajelzések alapján kiváló munkahelyeknél helyezkednek el, és válogathatnak a lehetőségek közül.

Gratulálunk az eredményes munkához!
Frissítve: 2022.11.04.

Legfrissebb cikkek