Jubileumi SISY-szimpózium Szabadkán

Idén huszadik alkalommal rendezi meg az Óbudai Egyetem a Szabadkai Műszaki Főiskolával, valamint az IEEE SMC Technical Committee on Computational Cybernetics-szel az IEEE International Symposium on Intelligent Systems and Informatics (Sisy) szimpóziumát szeptember 15-17. között. A szombatig tartó tudományos tanácskozás-sorozat csütörtöki ünnepélyes megnyitóján többek között Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Igor Fürstner igazgató köszöntötte a négy kontinensről érkezett résztvevőket. Az eseményen köszöntötték Dr. Várkonyiné Prof. Dr. Kóczy Annamáriát, egyetemünk professzorát, a digitális kép- és jelfeldolgozás, a modellezés és diagnosztika nemzetközi hírű kutatóját.



A tudományos rendezvényre az intelligens rendszereken belül többek között a számítási intelligencia, az intelligens robottechnika, az alkalmazott matematika, e-learning, intelligens megmunkálási rendszerek, valamint az informatika területén dolgozó oktatók és kutatók érkeztek Szabadkára. Külön szekcióban mutathatták be kutatási eredményeiket az Óbudai Egyetem Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskolája szervezésében a fiatal doktoranduszok, valamint külön szekciót szervezett Zrubka Zsombor Research Protocols and Systematic Reviews, Garai-Fodor Mónika és Csiszárik-Kocsir Ágnes Digitalisation, Generation Research, Consumer Trends, és Laufer Edit Mechatronics and Vehicle Engineering címmel.



Prof. Dr. Kovács Levente, a konferencia elnökeként köszöntőjében méltatta a rendezvény fontosságát, a nemzetközi tudományos életben betöltött szerepét, valamint külföldi elismertségét, és kiemelte, hogy rektorként mélyen elkötelezett a tudományos értékek mentén, mert látja a konferenciaszervezés pozitív hatását és az angol nyelvi publikációk tudománymetrikában játszott szerepét. A rektor az esemény szervezésében résztvevőknek külön megköszönte a munkát kiemelve a konferencia alapítójának, Prof. Dr. Rudas Imrének azt az iskolateremtő tevékenységét, amellyel életre hívta a nemzetközi tudományos élet egyik rangos rendezvény-sorozatát.



Prof. Dr. Takács Márta, a konferencia szervezőbizottságának elnöke képes összeállítással mutatta be a SISY elmúlt húsz évét.

Négy, nemzetközileg elismert, a témában magasan jegyzett szakembertől hangzott el plenáris előadás a szabadkai Városháza dísztermében, majd a Szabadkai Műszaki Főiskolán folytatódott a rendezvény hibrid módon, azaz Zoomos, e-poszteres és szekcióelőadásokkal.
A konferencia jelentőségét mutatja, hogy a nemzetközi mérnökszervezet, az IEEE ismét támogatta a szimpóziumot, amellyel lehetőséget adott arra, hogy a benyújtott cikkek az IEEE Xplore adatbázisba kerüljenek.
A SISY szimpózium részletes anyaga itt tekinthető meg.
Frissítve: 2022.10.11.

Legfrissebb cikkek