Angliában járt az ÓE küldöttsége

Az Óbudai Egyetem delegációja Prof. Dr. Kovács Levente vezetésével hivatalos látogatáson vett részt az Egyesült Királyságban szeptember 7-én és 8-án. A londoni magyar nagykövetségen szervezett konferencián bemutatkoztak az ÓE-hez a napokban csatlakozott kiválósági professzorok, a wales-i Cardiffban pedig a tudományos és innovációs parkok fejlesztésének lehetőségeiről egyeztettek.

Szeptember 7-én az Óbudai Egyetem és Magyarország Londoni Nagykövetsége közösen rendezte meg a Tudósok Klubját, amelynek legfontosabb célja a nemzetközi kutatói kapcsolatok elmélyítése. A rendezvényen az Óbudai Egyetem is bemutatta új törekvéseit, illetve a múltja és jelenlegi eredményei alapján a magyar felsőoktatási rendszerben elfoglalt helyét. Kiemelten beszéltek a nemrég indított Kiválósági professzor programról bemutatva az egyetemhez most társuló neves kutatókat és professzorokat, a megjelent magas rangú brit egyetemek és nagykövetségek képviselőinek.

Az eseményt Kumin Ferenc, Magyarország brit nagykövete és Prof. Dr. Kovács Levente nyitotta meg, majd az Óbudai Egyetem három újonnan kinevezett – Olaszországból, Ausztráliából és az USA-ból – érkező Distinguished Professora mutatta be kutatási területét és az egyetemmel való együttműködését.



Az előadásokat fogadás követte, amelyen az Egyesült Királyság egyetemeinek – többek közt az Imperial College London, King's College London, Oxford University és Cambridge Universitly – résztvevői, valamint a londoni nagykövetségek diplomatái (Olaszország, Ausztrália, USA) vettek részt.

Az Egyesült Királyságba tett hivatalos utazás második napján a delegáció ellátogatott a Wales-ben található SPARK-ba, a Cardiffi Egyetem Társadalomtudományi Kutatási Parkjába, ahol az ipari és felsőoktatási együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak. A küldöttség találkozott a Cardiffi Egyetem több kutatócsoportjának munkatársával, a SPARK, valamint a Nemzetközi Kapcsolatok Irodájának vezetőjével, akikkel a wales-i és a magyar diákok, oktatók és munkatársak lehetséges cseréjéről is egyeztettek.

Frissítve: 2022.09.09.

Legfrissebb cikkek