Hallgatónk sikere a Campus Mundi ösztöndíjjal

Gere Márton az Óbudai Egyetem hallgatójaként kétszer is megtapasztalta, milyen többletet jelenthet egy külföldi Campus Mundi részképzés. Először Bulgáriában, Várnában, majd a vietnámi Da Nang városában tanult egy félévet mesterképzése alatt. Hazatérése óta a karrierjében kamatoztatja a két különböző kultúrában gyűjtött tapasztalatait.

Két, nem éppen szokványos Campus Mundi ösztöndíjas úti célt választott: Bulgáriát és Vietnámot. Utóbbi országban a nemzetközi kitekintés mellett az ázsiai üzleti irányzatról tanult, angol nyelven. Vietnámban folytatott tanulmányait követően két hónapig járta Dél-Kelet Ázsia hét országát. Aktív vulkánokat mászott meg, mindenhol helyieknél szállt meg, ingyen. Elmondása szerint érdekes embereknél lakott, akik közül néhánnyal a mai napig tartja a kapcsolatot. Márton hatására, kint szerzett barátai közül többen Magyarországon szeretnének tanulni. Egyik szaktársával együttműködésbe is kezdtek. Mint nyilatkozta, a külföldön töltött ösztöndíjas időszakok alatt szerzett tapasztalatok, a szemlélet és a nyitottság sokat segített a szakmai fejlődésében és a munkája során. 2020-ban saját startupot, egy online oktatást segítő platformot indított a barátaival.

Gere Márton jelenleg Sales engineer egy svéd globális cégnél, az SKF-nél dolgozik. A külföldi tanulmányai során gyűjtött tapasztalatokat viszi tovább azóta is, ezzel a szemlélettel tud érvényesülni a munkaerő piacon. Elmondása szerint a Campus Mundi annyit lendített a személyes és szakmai fejlődésén, hogy a magánéletében és a karrierjében a mai napig profitálni belőle.

A hallgatónkkal készült interjú a Tempus Közalapítvány oldalán olvasható: Campus Mundi sikersztori: Bulgáriától Vietnámon át a saját vállalkozásig - Hírek - Tempus Közalapítvány (tka.hu) 
Frissítve: 2022.09.01.

Legfrissebb cikkek