Elhunyt Fokvári Adrien egyetemi oktatónk

Hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után elhunyt Fokvári Adrien, az Alba Regia Műszaki Kar oktatója. Rá emlékezünk.

„Fokvári Adrien 1996-ban lett az Alba Regia Műszaki Kar oktatója. Munkáját nagy szorgalommal, precízen és alaposan végezte. Az oktatói közösség munkájába a kezdetektől jól beilleszkedett, oszlopos taggá vált, akihez bármilyen kérdésben lehetett fordulni. Segítőkész, vidám, őszinte emberként ismertük.

A kisebb hallgatói létszámnak megfelelően, családiasabb légkör uralkodik egyetemi karunkon, ennek szellemében Adrient is a hallgatóbarát-, a partnerként való hozzáállás jellemezte. A hallgatói visszajelzések alapján a munkája során mindig segítőkészen, a gondosság és a kellő körültekintés jegyében járt el. A mindenkori kari hallgatói önkormányzattal együttműködött, nagyon jó kapcsolata volt a fiatalokkal, mindig nyitottan fogadta a hallgatói javaslatokat, az újabb sportok megismertetésének lehetőségére törekedett.

Az oktatói tömegsport meghirdetésével, különböző sportágankénti versenyek megszervezésével, jó tanácsaival, ajánlásaival sokat tett azért, hogy a kollégákat minél inkább magával ragadja a sport szeretete, a mozgásban gazdag életmód. Az Alba Regia Műszaki Kar oktatójaként sokat tett azért, hogy a hallgatókat és az oktatókat a sport szeretetére, egészségtudatos életmódra nevelje.

Tisztelettel köszönünk el tőled az egyetemen eltöltött kiemelkedő pedagógiai munkádért, azért az igényességért, amelyet a hallgatókkal és önmagaddal szemben is támasztottál. Fontos volt neked a hivatásod, a felsőoktatási sport ügye, az egyetem, a diákok, a közösség.

Tisztelettel gondolunk arra a küzdelemre, amelyet a végzetes kórral folytattál, azt a méltóságteljes reménykedést, amellyel a betegséget kezelted, kezelni tudtad.

Barátsággal emlékezünk a derűdre, a mindennapok mosolygós kisugárzására, a mindenkihez szólni tudó vidámságodra, arra, ahogyan mindannyiunk társa voltál a mindennapokban.

Szeretettel gondolunk rád, arra a mély emberi tisztességre, amely őszinte volt, és megkérdőjelezhetetlen. Nehezen fogadjuk el, hogy mindez már nincsen. Nyugodj békében!”

Prof. Dr. Györök György
Frissítve: 2022.08.19.

Legfrissebb cikkek