TDK írótáborba várták a középiskolásokat

Mára a tehetséges középiskolás diákoknak is lehetőségük van bekapcsolódni a tudományos diákköri mozgalomba. A konferenciákon helyezést elérő fiatalok többletpontokat szerezhetnek munkájukat. A TDK munka megírásának módszertani hátterét ismerhették meg az egyetem témába vágó táborában augusztus első felében.

A TDK, a tudományos diákköri mozgalom 70 éve működik Magyarországon. Lényege a tanár és a diák alkotó együttműködése, amely a tehetséggondozás sajátos formája a felsőoktatásban. Célja, hogy tudományos műhelymunkát és ezzel minőségi többlettudást, alkotási alkalmat adjon az arra vállalkozóknak, akik tanulmányaik mellett készek arra, hogy többlettőkét gyűjtsenek szakmai és/vagy tudományos karrierálmaik megvalósításához.

Mára a tehetséges középiskolásoknak is lehetőségük van bekapcsolódni a hagyományosan csak felsőoktatási hallgatók részére szervezett TDK mozgalomba. Mi több, a TDK konferencián helyezést elérő hallgatók felvételi többletpontokat szerezhetnek munkájukkal. Annak érdekében, hogy a TDK munka megírásához, annak módszertani és tudományos hátteréhez hathatós segítséget biztosítson az egyetem, Prof. Dr. Lazányi Kornélia háromnapos TDK író nyári tábort szervezett az Óbudai Egyetem Bécsi úti telephelyén. A fiatalok a program részeként ellátogattak az Aquincumi Katonai Amfiteátrumhoz is.


A táborban szakképzett pedagógusok és egyetemi oktatók felügyelete mellett 14 diák vett részt a programon, akiknek személyre szabott segítséget kínáltak. (A lebonyolításban, a diákok informálásában Szikora Péter és Tick Andrea a Keleti Kar, Varga Péter, a Kandó Kar oktatója is részt vett.)
Frissítve: 2022.08.15.

Legfrissebb cikkek