Nagy érdeklődés övezte a II. Nyári Egyetemet a Bánki Karon

Immár második alkalommal rendezték meg a Nyári Egyetemet a Bánki Karon, augusztus első hetében, a műszaki érdeklődésű középiskolások számára. A diákok közül többen a karon kezdik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Az online napok alkalmával kiváló előadásokat hallhattak a résztvevők a kar általános bemutatásától egészen a modern közúti közlekedésig. A továbbiakban személyes találkozóra került sor a kar Népszínház utcai épületében, ahol a részt vevő diákok élőben is szemügyre vehették az előadások során már említett laborokat és műhelyeket, bepillantást nyerhettek a kar mindennapjaiba, beszélgethettek az oktatókkal, hallgatókkal és a céges partnerekkel, Hallgatói Önkormányzat tagjai ebédet készítettek az udvaron melyet közösen fogyasztottak el.



A fiatalokat Dr. Horváth Richárd kutatási dékánhelyettes köszöntötte, majd egy kerekasztal beszélgetést követően túrára indultak. A diákok megtekintették a Nagyműhelyt, jártak a Formula Student csapat főhadiszállásán, majd a Pneumobil csapatainkkal is találkoztak. Megnézték a Robotika labort, az úgynevezett Biometrikus labort, valamint a Biogáz labort is.

Az udvaron a Bosch Rexroth Kft. és a Robotaid Kft. munkatársai várták őket a standjaiknál, ahol további érdekességeket hallhattak és láthattak, majd a játékok nyertesei díjakat és okleveleket vehettek át. A napot kötetlen beszélgetés és eszmecsere zárta.
Frissítve: 2022.08.16.

Legfrissebb cikkek