Nyári „lélektisztító” túra Dobogókőn

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Szakkollégium összetartó csapata Dobogókőre szervezett kirándulást a nyári szünetben. A cél a szorgalmi időszak fáradalmainak levezetése, a félévzárás nehézségeinek megbeszélése, valamint a félévkezdés megtervezése volt.

A minden szemeszterben megtartott 21 kilométer hosszú gyalogtúra 2007 tavasza hagyománnyá vált. A közel negyven fős csapat a pomázi HÉV-állomásnál találkozott, ahonnan autókkal, konvojban mentek Dobogókőre. A résztvevők három csoportban indultak útnak, ebből kettő ugyanazon a Dobogókő-Lajosforrás-Dobogókő útvonalon kirándult, csak éppen egymással ellentétes irányban haladva úgy, hogy középen, a forrásnál egy hosszabb pihenőn találkozzanak. Estére a „bázisra” kimerülten bár, de boldogan érkező két csoportot a harmadik team egy bográcsban készült ízletes vörösboros marhapörkölttel várta.


A szakkollégium tagjai számára ez a program jelenti azt a „reklámszünetet” az egyetemi félév folyamatosan alakuló, izgalmas filmjében, amikor lehetőségük adódik visszavonulni a város zajából a természet lágy ölére, kitisztítani a fejüket, és lélekben elkezdeni felkészülni a vizsgaidőszakra. Az alkalom lehetőséget biztosított arra, hogy a tehetséggondozásról is szó essen, és a TDK-ra is ösztönözzék a fiatalokat. Az összetartó közösség és a jó hangulat a magyarázat arra, hogy a kirándulás nagy népszerűségnek örvend a Kandó Kar hallgatók körében.

Frissítve: 2022.08.10.

Legfrissebb cikkek