Nürnbergi tanulmányi kiránduláson járt a Kandó Szakkollégium csapata

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Szakkollégium csoportja idén 15. alkalommal utazott Németországba, hogy megtekintse Nürnbergben a háromnapos Embedded World 2022, azaz a Beágyazott Világ 2022 kiállítást. A négynapos kirándulás rendkívüli lehetőséget jelent: amellett, hogy egy szakmailag elismert és nagy jelentőségű rendezvényről van szó, a résztvevők bejárhatták a gyönyörű várost, és összekovácsolták a kis közösségüket is.

A 21 fős csoport tagjai közt a kari TDK, a határon túli MTDK, illetve országos TDK helyezettjei is ott voltak a tanév végi kiránduláson. Első úti céljuk a Nürnberg mellett fekvő Zirndorf volt. A program a környék feltérképezésével és egy hagyományőrző étteremben elfogyasztott vacsorával indult.


A következő napokban a Messezentrum öt óriási, az Embedded World 2022 kiállítás számára fenntartott csarnokokban töltötték a nap jó részét. A rendezvényhelyszínen összegyűlt a világ összes létező, beágyazott rendszerekkel foglalkozó cége: a startupoktól a legismertebb nagyvállalatokig mind delegáltak egy-egy csapatot a kisebb-nagyobb standjukra, és nem érkeztek üres kézzel. A legtöbb helyen a szakmai beszélgetések során a résztvevők ajándékokat is kaptak, melyek közül a legértékesebbek a fejlesztőpanelek voltak. Emellett betekintést nyerhettenk a különböző tesztelési-diagnosztikai, tárgy- vagy arcfelismerő szoftverek, fejlesztői környezetek, orvostechnikai műszerek, speciális célú oszcilloszkópok, és számtalan egyéb, az életünket megkönnyítő eszköz működésébe, és a standoknál eltöltött kellemes percekben a fiatalok számára ismeretlen nézetekkel, szemléletekkel ismerkedhettek meg. A szabadidejükben bejárták a Dokumentationszentrumot - a befejezetlen, de felújítás alatt álló Kongresszusi Központban létesített múzeumot - és felfedezték Nürnberg belvárosát, a várnegyedet.


A beszámolók szerint csodás élménnyel és szakmai tapasztalattal lettek gazdagabbak tanáraiknak, Borsos Döníznek és Sándor Tamásnak köszönhetően. A kiállítás az olykor furfangos mérnöki megoldásokkal és a futurisztikus kiállított tárgyakkal ízelítőt nyújtott a jövőről, amit tanulással és kemény munkával a hallgatók is elérhetnek, és amely felé környezetüket terelni, illetve vinni, mint leendő villamosmérnököknek, kötelességüknek érzik.

Frissítve: 2022.08.10.

Legfrissebb cikkek