Bővülnek egyetemünk uniós kapcsolatai

Az Óbudai Egyetem tagja a RISEN - Research, Innovation and Education on Sustainable Entrepreneurship (Kutatás, Innováció, Oktatás a Fenntartható Vállalkozószellemért) egyetemi konzorciumnak, mely 6 EU-s egyetemet és egy svájci partnert egyesít, hogy közösen adjunk be az EUI (European University Initiative) kiírásra pályázatot. A szövetség május 31-én és június 1-jén tartott találkozóján Prof. Dr. Kovács Levente rektort a RISEN soron következő elnöki tisztségére, Prof. Dr. Gulácsi László tudományos rektorhelyettest pedig a menedzsment-team vezetésére kérték fel.

Az Óbudai Egyetem delegációja részt vett a RISEN konzorcium Rektori Tanácsán Antwerpenben, Belgiumban a Karel de Grote University of Applied Sciences szervezésében. A megbeszélések tárgya az márciusban beadott EUI pályázat tartalmának megfelelően az egyetemi konzorcium tagjai közötti együttműködés további lépései, többek között az ÓE új Doktori Iskolájának nemzetköziesítése.



Az Óbudai Egyetemen kívül egy belgiumi, német, ír, olasz és finn egyetem alkotja a RISEN nemzetközi pályázati konzorciumot, amelynek emellett célja, hogy a felek közötti stratégiai szintű partnerség és a hosszú távú együttműködés épüljön ki, hosszú távon pedig egy európai egyetemi szövetség létrehozása a törekvések között van – emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente megerősítve, hogy a RISEN következő ülését az Óbudai Egyetemen szervezik meg idén decemberben.

Frissítve: 2022.06.07.

Legfrissebb cikkek