Budapesten ülésezett az Európai Egyetemek Szövetsége

Az Európai Egyetemek Szövetségének (EUA) éves konferenciáját az alapításának idén 240. évfordulóját ünneplő Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen (BME) rendezték meg április 28-án. Az Óbudai Egyetem is tagja a rangos nemzetközi szervezetnek, a konferencián intézményünket Prof. Dr. Kovács Levente képviselte.

A tanácskozáson az európai egyetemek küldetéséről és stratégiai célkitűzéseikről hangzottak el előadások. A közgyűlést követően az orosz-ukrán háború felsőoktatásra gyakorolt hatásairól értekeztek, majd az akadémiai szabadságról és a nyílt és másokat mindig tiszteletben tartó vitakultúráról esett szó.

Az Óbudai Egyetemen a nemzetköziesedés fontos szerepet játszik az oktatási és kutatási tevékenységünk minőségének növelésében, a társadalmi igények kiszolgálásában, ezért az ÓE rangos nemzetközi szervezetek és egyetemi hálózatok tagja. Európa legnagyobb egyetemi szervezete, az EUA 48 európai ország több mint 850 egyetemét és nemzeti rektori konferenciáját képviseli. Az EUA döntő szerepet játszik a bolognai folyamatban és az EU felsőoktatási, kutatási és innovációs politikájának befolyásolásában.

 
Frissítve: 2022.04.29.

Legfrissebb cikkek