Ipari tanszék indul a Bánki Karon – 3D-nyomtatás felsőfokon

Kihelyezett ipari tanszék létrehozásáról állapodott meg az EBK Hungary Mérnöki Kereskedelmi Innovációs Kft. és az Óbudai Egyetem. Az erről szóló dokumentumot Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Kőfalvi Tamás ügyvezető írta alá április 21-én az ÓE Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon (BGK), ahol a 3D-nyomtatással kapcsolatos tudnivalókat oktató fakultáció hamarosan megkezdi működését. Az ünnepélyes aláíráson részt vett Dr. habil. Felde Imre ipari és üzleti kapcsolatpkért felelős rektorhelyettes, valamint Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a BGK dékánja.


 
Az újonnan induló kurzusok hidat teremtenek az oktatás és a munka világa között – emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente az együttműködést méltatva. Mint fogalmazott: az egyetem ezzel is segíti azokat a hallgatókat, akik a képzések révén versenyképes tudással és ezzel egy időben már gyakorlati tapasztalattal léphetnek ki a munkaerőpiacra. Ezzel már a harmadik ipari tanszék alakul meg az Óbudai Egyetemen – hívta fel a figyelmet a rektor, aki arra is emlékeztetett, hogy tavaly a Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártóval a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karon, Deutsche Telekom Csoporttal pedig a Neumann János Informatikai Karon is létrejött már egy-egy hasonló alapokra helyezett fakultáció. Prof. Dr. Kovács Levente kiemelten fontosnak nevezte az ipari kapcsolatok erősítését, hiszen naprakész és jól hasznosítható tudást csak a gazdasági szereplőkkel hatékony együttműködésben lehet átadni a diákoknak.



Az EBK és az Óbudai Egyetem között az elmúlt években szoros kapcsolat alakult ki. A kölcsönösen gyümölcsöző szakmai folyamatok eredményeként született meg a döntés az új ipari tanszék létrehozásáról – mutatott rá Kőfalvi Tamás. A mérnökutánpótlás területén a Kft. humánerőforrás politikájában épít az egyetemi karon tanuló hallgatókra, egyúttal az EBK által alkalmazott technológiákat beépítik a tananyagba. Az együttműködés jelentős lehetőséget tartogat mindkét fél és természetesen a hallgatók számára, hisz olyan tudás birtokában kerülnek ki az iskolapadból, amit már az első munkanapjukon is tudnak hasznosítani.



Az EBK kiterjedt tevékenységet végez a mérnöki, a kutatás-fejlesztés, a gyártás, valamint az oktatás területén. A cégnél az ipar legkorszerűbb szoftvereivel, ipari 3D szkennerekkel dolgoznak. A vállalat számos külsős és saját kutatás-fejlesztési projekt megvalósításában vett részt.. A Kft. tevékenységei között kiemelt szerepet kap a 3D ipari és prototípus nyomtatási technológiák alkalmazása.

Az Óbudai Egyetem számára az egyik legfontosabb szempont az oktatási téren való együttműködés, mely révén a cég témát, konzulenst és fejlődési lehetőséget tud biztosítani a képzésben részt vevő hallgatók számára



 
Frissítve: 2022.04.25.

Legfrissebb cikkek