A Magyar Fuzzy Társaság közgyűlést tartott

A Magyar Fuzzy Társaság (MFT) 2022. április 13-án megtartotta tisztújító közgyűlését. Az MFT ifjúsági díjának ünnepélyes átadására is ez alkalommal került sor. Az eseményen részt vett Prof. Dr. Kovács Levente rektor, valamint Prof. Dr. Rudas Imre, az egyetem alapító rektora, a társaság tiszteletbeli elnöke.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szakosztályaként működő Magyar Fuzzy Társaság 1998-ban alakult a Budapesti Műszaki Főiskolán Prof. Dr. Rudas Imre és Prof. Dr. Kóczy László kezdeményezésére. A társaság tagja a Nemzetközi Fuzzy Társaságnak (IFSA – International Fuzzy Systems Association). Az MFT fő tevékenységi köre magában foglalja mindazokat a diszciplinkákat, amelyeket a Soft Computing, Intelligent Techniques és Computational Intelligence összefoglaló nevekkel illetnek.

A Magyar Fuzzy Társaság több nemzetközi tudományos konferencia szervezője, aktív résztvevője, a tagok rendszeresen jelen vannak a rendezvényeken.

A tavalyi évben a koronavírus-járvány megakadályozta a díjátadás és vezetőségválasztás személyes részvétellel történő megrendezését, ezért került a mai napra.

Az MFT Ifjúsági Díját Ruba ALMahasneh a klasszikus időfüggő utazóügynök probléma különböző fuzzy alapú kiterjesztével foglalkozó munkásságáért és Odry Ákos a lágy számítási módszerek területén nyújtott kutatási-tudományos teljesítménye elismeréseként kapta.

A közgyűlésen vezetőségválasztást tartottak a megjelent tagok részvételével. A társaság elnöke továbbra is Dr. habil Laufer Edit, valamint az alelnök Prof. Dr. Kovács Szilveszter, s új titkár lépett be Dr. Odry Ákos személyében.

Dr. habil Laufer Edit
MFT elnök
Frissítve: 2022.04.14.

Legfrissebb cikkek