Az Óbudai Egyetem a legnépszerűbb felsőoktatási intézmények között

Annak ellenére nőtt az Óbudai Egyetemet (ÓE) első helyen megjelölő jelentkezők száma, hogy az országos, felsőoktatásra jelentkezők összlétszáma csökkent a tavalyihoz képest. Az ÓE hazánk 10 legnépszerűbb egyeteme közé került ezen adatok alapján.

A múlt héten megjelentek az Oktatási Hivatal adatai az idei felvételi jelentkezési létszámokról. Országosan közel 2700 fővel kevesebb hallgató jelentkezett idén egyetemre, mint tavaly, a csökkenő trend ellenére az ÓE-re közel 15 százalékkal nagyobb jelentkezést mutatnak a számok – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente. Adatokat elemezve a rektor kiemelte, hogy az egyetemre jelentkezők száma az elmúlt 2 évben jelentősen nőtt, míg 2020-ban 2719-en jelentkeztek és tavaly 2937-en, addig a modellváltás utáni első alkalommal már 3379-en írták első helyre a jelentkezés alkalmával az ÓE valamely szakát. Az Óbudai Egyetem hazánk 10 legnépszerűbb egyeteme közé került ezen adatok alapján.

Az ÓE eredménye még látványosabb más felsőoktatási intézményekkel összehasonlítva, hiszen míg nálunk növekedett a jelentkezők száma, addig több más intézményben csökkent, ezzel is erősítve a műszaki terület felkapottságát, és egyetemünk képzésének és stratégiájának pozitív fogadtatását.

Prof. Dr. Kovács Levente megjegyezte, a megjelent adatok még csak tájékoztató jellegűek arra vonatkozóan, hogy hányan választanák az Óbudai Egyetemet. Két szám látott napvilágot minden egyetem esetében: a jelölhető helyek egyikén, vagy akár több helyen hányan jelöltek bennünket (valaki például több képzést is jelölhetett egyetemünkön belül), illetve hogy első helyen hányan jelölték az ÓE-t. Az első helyes jelentkezők száma mintegy 15 százalékkal magasabb a tavalyinál (2937 után 3379). A rektor nagyon fontos előrelépésnek tartja, hogy a számok azt jelzik, hogy minden kar esetén egyenletes és arányos a növekedés.

Az összes jelentkezés száma pedig majdnem 45 százalékkal nőtt, sosem volt ilyen magas – mutatott rá a rektor hozzátéve, hogy a 2018 és 2019 éveket leszámítva, nem volt ilyen magas első helyes jelentkezési létszám sem.
Frissítve: 2022.04.12.

Legfrissebb cikkek