Az Óbudai Egyetem a Magyarországi Légiipari Klaszter alapító tagja

Az alapító okirat aláírásával január 31-én létrejött a Magyarországi Légiipari Klaszter, és megtartotta első ülését, amelyen az Óbudai Egyetemet Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes képviselte.

A szakmai összefogás alapvető célja az ágazati termelői, kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitások növelése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése. Az együttműködés fő mozgatórugója, hogy a magyar légiipart 2026-ig az európai középmezőnybe, majd az évtized végére a gyártást tekintve a kontinens vezető országai közé emeljük fel – hangsúlyozta a klaszter megalakulásakor Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

 

Az újonnan létrehozott klaszter a gazdasági szereplők érdekeinek képviselete mellett menedzserszervezetként megteremti a feltételeket az iparág fellendítéséhez szükséges források egyesítéséhez, a magas szintű tudományos háttér biztosításához. Az alakuló ülésen a szakmai testület kiemelt részterületekkel foglalkozó hat munkacsoportját is létrehozták, azok vezetőit is kiválasztották. A klasztert Lepsényi István miniszteri biztos irányítja.MTI/ÓE
Frissítve: 2022.02.07.

Legfrissebb cikkek