Élménypedagógiai képzésben jeleskedő tanárokat díjaztak

Tanúsítványt és iskolai ajándékcsomagot vehettek át a székesfehérvári Titkok Háza Tudományos Élményközpontban azok az Óbudai Egyetem partneriskoláiból érkező pedagógusok, akik részt vettek az Élménypedagógiai képzés nevű programon 2022. január 20-án.

Képzést tartottak a Természettudományos élményközpont létrehozása Székesfehérváron című, EFOP-3.3.6-17-2017-00002 azonosító számú hároméves pályázat végén a partneriskolákból érkező pedagógusoknak a fenntartás biztosítása érdekében. A program végén tanúsítványt kaptak a résztvevők, valamint az iskolai munkájukhoz ajándékcsomagot is. Az elismeréseket Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Prof. Dr. Györök György, az Alba Regia Műszaki Kar dékánja és Dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke adta át a tanároknak.

Az Echo Innovációs Műhely és az Óbudai Egyetem közös programjaként létrejött Titkok Háza Tudományos Élményközpont elsődleges célja volt a Fejér megyei iskolák számára a természettudományos élménypedagógiai programkínálat bővítése, a természettudományos tárgyak népszerűsítése, az informális és nem formális tanulási lehetőségek bővítése. A három évvel ezelőtti megnyitás óta a projektben résztvevő 32 általános- és középiskola több ezer diákja vett részt a különböző programokon.

Az Élménypedagógiai programok, módszerek a Titkok Házában című képzésre a fenntartás biztosítása érdekében ezúttal a partner iskolák tanárait várták, ahol a tanórákon is alkalmazható élménypedagógiai módszerekkel ismerkedhettek meg a következő témakörökben: Fizika és csillagászati megfigyelések; Mechatronika világa; Játék és tudomány a virtuális valóságban; Játék és tudomány a természetben; Szabaduló szoba működtetése; Drónok világa; Robotok világa; STEAM témanap és verseny szervezése. A képzés végén tanúsítványt kaptak a résztvevők, illetve ajándékcsomagokat – iskolánként 100 ezer forint értékben –,amelyek az egyes tématerületek élményszerű megértését teszik lehetővé a diákok számára.

Az ajándékcsomagokat az alábbi Fejér megyei általános  és középiskolák „kapták meg”: Hétvezér Általános Iskola, Martonvásári Beethoven Általános Iskola, Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola, Sárszentmiklósi Általános Iskola, Székesfehérvári István Király Általános Iskola, Váli Vajda János Általános Iskola, Kodolányi János Gimnázium, Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikum, Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum, Székesfehérvári SZC Jáky József Technikum, Székesfehérvári SZC Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum és a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.
Frissítve: 2022.01.24.

Legfrissebb cikkek