Az év felelős foglalkoztatói között az Óbudai Egyetem - 2022 őszétől munkahelyi bölcsőde

Az Óbudai Egyetem „Az év felelős foglalkoztatója 2021” pályázat Közszféra szervezetei kategóriában második helyezést ért el. A rangos elismerés azt igazolja, hogy az intézmény vezetése elismeri: munkavállalói értéket jelentenek, és ezért a napi gyakorlatban is igyekszik tenni. Jó hír az is, hogy munkahelyi bölcsőde nyitására is nyert támogatást egyetemünk.

Az OFA Nonprofit Kft. az elmúlt évek tapasztalataira és visszajelzéseire építve idén is díjazta az elmúlt év kiemelkedő jó gyakorlatait, melyek segítik a hazai felelős foglalkoztatói szemléletmód fejlődését. 94 szervezet, 117 pályázatot nyújtott be, amelyeket független szakmai zsűri véleményezett. Az elismerést Nagy Ádám, az OFA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adta át, a díjat és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Képzési különdíjának emléklapját Kamuti Hajnalka mestertanár, a Családbarát Munkahely program felelőse vette át. A minősítés segít a munkáltatói márkaépítésben, a munkavállalók megtartásában, a szervezetfejlesztési irányok meghatározásában, az egyetem jogosultságot szerzett a Felelős Foglalkoztatói Unió tagságra.

https://ofa.hu/hu/news/iden-is-kiosztottuk-az-ev-felelos-foglalkoztatoja-dijakat

Az év felelős foglalkoztatóit bemutató kiadványban az Óbudai Egyetemet megjelenítő fejezetben Prof. Dr. Kovács Levente rektor az alábbi gondolatokat idézte: „A kiteljesedő globalizáció korának problémáira a felelősségteljes magatartás a legfőbb válasz, amelynek a felsőoktatás keretei között szervezett ismeretátadása, a példamutatás az utolsó esély arra, hogy nemzedékek szemléletét befolyásolja, motiválja.”

Az „Év Felelős Foglalkoztatója 2021” kiadványt itt tekinthetik meg.

„A társadalmi felelősségvállalás az oktatás és a kutatás mellett munkánk meghatározó része. 2017 óta Családbarát Munkahelyként, Zöld egyetemként széleskörű szolgáltatásokat nyújtunk munkavállalóinknak, hallgatóinknak, azok családjainak, partnereinknek, amelyekről részletesen az alábbi prezentációból tájékozódhatnak. Ismerjük a hiányosságokat, igyekszünk ebben is fejlődni és tovább bővíteni programelemeinket. A díjátadó konferencián lehetőségünk volt együtt gondolkodni a szakma meghatározó képviselőivel, megvitathattuk a közszféra lehetőségeit. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kiemelt Családbarát Munkahely címet adományoz és új együttműködési megállapodást kíván kötni egyetemünkkel, és folyamatban van a „Felsőoktatás Felelős Magatartásáért” elnevezésű alapítvány létrehozása, amelyben határainkon is átívelő, széleskörű szakmai összefogás valósulhat meg.
Idén a CSP-HB-21-B kódszámú „Hazai, családi bölcsőde és munkahelyi bölcsőde-fejlesztési program nem önkormányzati fenntartók részére” címen kiírt pályázati kategóriában a Bíráló Bizottság javaslata alapján 24 millió ft-os támogatási összegből 8 férőhelyes munkahelyi bölcsődét nyithatunk, amely 2022. őszétől munkavállalóink 8 kisgyermeke részére biztosít napközbeni teljes ill. részidős felügyeletet. Az állam is finanszíroz: gyermekenként évi közel egy millió ft-os ellátási díjjal járul hozzá a költségekhez” - mondta el Kamuti Hajnalka és Dr. Lázár Fülep Tímea, CSBMH programfelelősök.
Frissítve: 2021.12.16.

Legfrissebb cikkek