Kollégánktól búcsúzunk

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Bihari László Tamás, a Bánki Donát Biztonságtechnikai Mérnöki Kar munkatársa 2021. november 28-án elhunyt. Jövő májusban lett volna 40 éves.

Alig több mint egy hét, és már nincs velünk Bihari Laci. Jóravaló, nyugodt, megfontolt ember – őt aztán nemigen lehetett kizökkenteni! Hosszú évek óta a bánkisok családjának tagja, sok-sok éve kezdett gépészmérnöki szakon tanulni nálunk, néhányszor újra kellett kezdenie, de végül az erőfeszítéseit siker koronázta, és megszerezte az oklevelét. És felvételizett a villamosmérnöki szakra, illetve ezzel egy időben villanyszerelő szakképesítést is szerzett. 2019 áprilisában megnősült.

Hallgató korában nem volt olyan bánkis esemény, amelyben nem vett részt: pakolt, cipekedett, és jókedvével a társakat is mindig felderítette. Több évig a Hallgatói Önkormányzat oszlopos tagja volt. Neki köszönhető a HÖK által mai napig használt e-problémamegoldó-rendszer kidolgozása, emellett a tanulmányi ösztöndíjakkal foglalkozott. A Bánkis G-logó megalkotásában is jelentős szerepe volt, amelyet a megújított arculatunkban továbbra is használunk.

Komoly barátságokat szerzett, melyek a mai napig tartanak. Közben besegített a Tanulmányi Osztályon, majd a Dékáni Hivatalban. Részmunkaidőben dolgozott; kezdetben a közösségi oldalakat és a kari honlapot is ő kezelte, formálta, aztán ahogyan a weboldalak bővültek, úgy módosultak a feladatai is. Az utóbbi hónapokban a teljes honlap fejlesztését végezte, az új arculatnak megfelelő formátumban kellett az oldalakat megújítania – ez egy átfogó nagy munka volt, amely váratlan halála miatt félbeszakadt.

Nyugodj békében, Laci. A Bánki Kar munkatársai nevében búcsúzunk, és osztozunk a család, a hallgatótársak és a barátok gyászában.
Frissítve: 2021.12.10.

Legfrissebb cikkek