Geotechnikai mérnökök találkozója

Az ISC6 az ISSMGE (Talajmechanikai és Geotechnikai Világszövetség) nemzetközi szervezet TC102 (Helyszíni mérések) szakbizottsága rendezett konferenciát a közelmúltban. Az esemény a legfontosabb nemzetközi fórum a szakterületen.

Az ISSMGE hazai szervezetének négy tagja (Mahler András, Huszák Tamás a BME, Imre Emőke az ÓE, Koch Edina az SZE részéről) szervezte, és ehhez az eseményhez az ÓE EKIK HBM közreműködésével 6 tudományos workshop, valamint korábban egy előkészítő tudományos workshop kapcsolódott. (A konferencia weblapja itt található: www.isc6.org A 6 tudományos MTA workshop felvett anyaga hamarosan szintén felkerül az oldalra, valamint az EKIK HBM honlapra.)



Az ISC (International Conference on Geotechnical and Geophysical Site Characterization) konferenciákat az ISSMGE TC102 (Technical Committee for Ground Property Characterization from In-Situ Tests) szervezi. 998 óta ez volt a 6. alkalom, hogy a világ minden tájáról származó geotechnikai mérnökök és geofizikusok összegyűltek, 172 jelenléti és számos online résztvevővel. A 16 szekció 4 párhuzamos szálon futott. A HBM EKIK által javasolt, majd finomított szekció beosztás jól működött. Ez a Proceedings szerkezetét is meghatározza majd, melynek kiadásához még további támogatás szükséges. A több mint 20 főelőadáshoz (az ÓE is képviseltette magát egy előadásban) és mintegy 400 előadáshoz (az ÓE itt is képviseltette magát további három előadással) a 6 tudományos workshopon belül 40 előadás kapcsolódott. Az előadók részben a konferencia előadói voltak, de csatlakoztak „kívülállók” is a megfelelő szakterületről. A legjobb cikkek továbbfejlesztve megjelennek két nemzetközi folyóirat (Envgeo, Symmetry) által felajánlott „special issue” -ban.

Frissítve: 2021.11.18.

Legfrissebb cikkek