ABB mentorprogram indul

Az ABB várja az egyetemi hallgatókat 2022-es női mentorprogramjára. A Női mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje munkavállalási kedvüket a műszaki területeken, és lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A programban részt vevő hallgatók az ABB vezetői és szakemberei közül saját dedikált mentort kapnak, akikkel 2022. január 1. és 2022. június 30. között öt alkalommal személyes és/vagy online konzultáción vesznek részt. A nyertesek betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, telephely- és gyárlátogatáson vehetnek részt, megismerkedhetnek az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes és/vagy online konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megismerhetik, hogy milyen különböző életpályamodellek léteznek a műszaki területen. A pályázat a 2. és 3. éves BSc, 4. vagy 5. éves MSc női hallgatóknak szól, akik középfokú angol nyelvvizsgával és aktív hallgatói jogviszonnyal (nappali, esti, levelező, aktív féléves) rendelkeznek, más felsőfokú műszaki intézmények közt az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon, valamint az Alba Regia Műszaki Karon.


Az ABB szakemberei a beadott pályázatok értékelésénél figyelembe veszik a jelentkezők motiváltságát, szakmai rátermettségét, minimum középfokú aktív angol nyelvtudását (szóban és írásban egyaránt), valamint a benyújtott pályázat formai áttekinthetőségét szerkezet, design, stílus, nyelvhelyesség szempontjából. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvétel. A beérkezett pályázatok alapján kiválasztott jelentkezőket személyesen és/vagy online is meghallgatják. Olyan hallgatók jelentkezését fogadják el, akik a pályázati, és/vagy a nyertes időszakban az ABB versenytársánál szakmai gyakorlatot nem folytatnak és/vagy nem dolgoznak.



A pályázat beadási határideje: 2021. október 31.


A pályázatokat a vállalat 2021. november 19-ig bírálja el.


A pályázati kiírás részletei és a jelentkezési lehetőség a következő linken található: https://careers.abb/global/en/job/79902505/ABB-N%C5%91i-mentorprogram


Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel történő összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105 ezer munkatársa garantálja. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

Frissítve: 2021.11.25.

Legfrissebb cikkek