Köszönjük Sacika áldozatos munkáját!

Idén nyugdíjba vonul Dr. Szabó Tamásné, ahogyan mindenki ismeri Sacika, aki a Rektori Hivatalban titkárságvezetőként, rektori asszisztensként dolgozott az Óbudai Egyetemen, korábban pedig az intézmény jogelődjénél, a Budapesti Műszaki Főiskolán. Áldozatos munkáját, elhivatottságát személyesen köszönte meg Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Prof. Dr. Rudas Imre az egyetem alapító rektora.

Dr. Szabó Tamásné, vagy ahogyan mindenki szólítja (kedvességére is utalva) Sacika 2009. év eleje óta dolgozik az intézményben, ahol először Prof. Dr. Rudas Imre korábbi rektor hivatalvezetője volt a Budapesti Műszaki Főiskolán. Itt, majd 2014 áprilisától az Egyetemi Kutató és Innovációs Központban látta el a szervezeti egység teljes adminisztrációját. 2019 júliusától az Óbudai Egyetemen Prof. Dr. Kovács Levente rektor mellett dolgozott személyi asszisztensként.

Mint megtudtuk, Sacika már tizenéves korában arról álmodozott, hogy titkárnő lesz. Közgazdasági középiskolai tanulmányai vége felé azonban úgy döntött, közgazdásznak tanul. Szorgalma, tudása meghozta eredményét, és szakterületén diplomát szerzett. A továbbiakban jó darabig közgazdászként dolgozott, majd munkahelyváltást követően mégis titkárságvezetői feladatot vállalt, mert ez a munka közelebb állt a szívéhez, személyiségéhez. Kérdésünkre válaszolva elmondta: 44 éve él kiegyensúlyozott házasságban. Férjével mindig megosztották egymás közt a feladatokat. Két fiuk, egy lányuk és két unokájuk van. Saci – bár imádta munkáját – a továbbiakban minden figyelmét a családjának szeretné szentelni. Emellett tervei szerint szabadidejében kertészkedni, kézimunkázni és kirándulni szeretne. Mintegy elköszönésképpen úgy fogalmazott: „Nagyon szerettem itt dolgozni, nagyon jól éreztem magam, csak ketyeg az idő. Szeretném jobban megismerni az élet másik oldalát is.”

Prof. Dr. Rudas Imre így írt Sacikáról: „Hihetetlen munkabírású, felkészült, önálló munkatárs volt, bármilyen feladatot kiválóan megoldott. Nagy segítségemre volt a külföldi levelezésben, delegációk kezelésében is. Mindemellett igazi háziasszonya volt a megbeszéléseimnek, vendégeim fogadásának. Mindenki felsőfokban beszélt segítőkészségéről. Nagy veszteség az egyetemnek, hogy nyugdíjba megy.”

Prof. Dr. Kovács Levente rektor közösségi oldalán az alábbiakat írta róla: Dr. Szabó Tamásné, Saci, aki odaadó, lelkes, aktív és végtelenül türelmes rektori asszisztens 2009 óta a Budapesti Műszaki Főiskolán és az Óbudai Egyetemen, idén nyugdíjba vonul. Őt búcsúztattuk 2021. augusztus 5-én, hogy köszönetünket fejezzük ki a mindannyiunk felé nyújtott kedvességért, munkájáért és önzetlen tevékenységéért.” A rektor úr hozzátette: „Sacika ígérete szerint a jövőben is vállalja, hogy a lehetőségeihez mérten segíti egyetemünk munkáját. Ezzel együtt is úgy érezzük, intézményünk pótolhatatlan munkatárssal lett szegényebb.”

Hálásan köszönjük Sacika munkáját!
Frissítve: 2021.12.06.

Legfrissebb cikkek