INES 2021 konferencia

Sikeresen lezárult az Óbudai Egyetem, az IEEE Hungary Section és a Magyar Fuzzy Társaság által közösen szervezett IEEE 25th International Conference on Intelligent Engineering Systems (INES 2021) rendezvény 2021. július 7-9. között.

Az 1997-ben útjára indított INES (Intelligent Engineering Systems) nevű nemzetközi konferenciasorozat mára tekintélyes tudományos rendezvénnyé vált, amely a világ számos országában került eddig megrendezésre. Idén a Zoom online rendszer biztosította a felületet, ahol a megnyitó rendezvény, a plenáris előadás és a szekcióelőadások megtekinthetők voltak az érdeklődők számára. Prof. Dr. Kovács Levente, a konferencia elnöke köszöntőjében kiemelte a konferencia tudományos életben betöltött szerepét és fontosságát, hangsúlyozta az intézmények közötti kapcsolattartás elévülhetetlen érdemeit és elismeréssel szólt a szerzők, bírálók és szervezők odaadó munkájáról. Dr. Haidegger Tamás, az IEEE Hungary Section elnöke ismertette az IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) szervezettel, és annak különböző csoportjaival való kiváló együttműködésünket, amelynek köszönhetően a konferencia cikkei IEEE copyright és DOI azonosítót kapnak, valamint bekerülnek az Xplore adatbázisba.

Prof. Dr. Rudolf Andoga, a Kassai Műszaki Egyetem egyetemi tanára “Perspective Algorithms in Control of Turbojet Engines” címmel tartott plenáris előadást.

A konferencián összesen 11 ország képviseltette magát az USÁ-tól Új-Zélandig, amely igazán színes nemzetközi jelenlétet mutat, s bízunk benne, hogy a jövő évi INES még nagyobb résztvevői számmal büszkélkedhet majd Kenyában.

A konferencia weblapján további részletek találhatók: http://www.ines-conf.org
Frissítve: 2021.12.06.

Legfrissebb cikkek