Középiskolások szereplése a HARMAN programban

Az első középiskolás diákcsapat végzett a HARMAN Tehetségprogramban a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban. Az „Akusztikai ismeretek fejlesztése saját hangszóró építésével” elnevezésű program az Echo Innovációs Műhely, a Harman Becker Kft. és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara (AMK) együttműködésének köszönhetően indult el.

A kooperációhoz Beszédes Bertalan, az AMK tanársegédje szakmai koordinálása mellett, az Echo Innovációs Műhely eszközbeszerzéssel, valamint a Harman Becker Kft. többek közt a hangszórók építéséhez szükséges anyagok, eszközök biztosításával ötmillió forint értékben járult hozzá a feltételek megteremtéséhez.

Az első HARMAN Tehetségprogramra jelentkező középiskolás diákok az alapvető munkavédelmi oktatás után megismerhették a hangszórók és hangdobozok, a különböző gépelemek működését és a forgácsolás módszereit. A diákok a jó hangulatú foglalkozásokon amellett, hogy bepillanthattak a hangszórókészítés rejtelmeibe, saját dizájnnal láthatták el alkotásaikat.

Tapasztalatairól Pejkó Sándor, a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Technikum diákja számolt be, aki szerint „nagyon jó lehetőség volt a program”. Megemlítette, hogy a foglalkozások segítették a „visszarázódást” a jelenléti oktatásba. Kiemelte, hogy „olyan gyakorlati elemekkel találkozhattak, ami sokrétű, sok ágazathoz kapcsolódik.” Összességében „eszméletlenül jónak” nevezte a Titkok Háza programját, amely egyszerre volt számára tanulás és kikapcsolódás is.

A középiskolásoknak ezúton is gratulálunk a teljesítményükhöz! Az érdeklődésre tekintettel a tehetségprogram szeptembertől folytatódik a Titkok Házában.

A Titkok Háza Tudományos Élményközpontot az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és az Echo Innovációs Műhely az EFOP-3.3.6-17-2017-00002 azonosítószámú „Természettudományos élményközpont létrehozása Székesfehérváron” projekt keretében hozta létre, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata pedig a kialakításhoz szükséges helyszín biztosításával járult hozzá. A központ létrehozásával azt a célt tűzték ki, hogy a természettudományos és műszaki pályaorientációt elősegítő élménypedagógiai programokat valósítsanak meg a 7-24 éves korosztály számára.

Frissítve: 2021.12.09.

Legfrissebb cikkek