Ybl-ös hallgató a legjobb leendő építőmérnökök között

Koroknai Ádám, az Ybl Miklós Építőmérnöki Kar hallgatója az előkelő harmadik helyen végzett a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. által létrehívott Hexatlon versenyen. Teljesítményével Magyarország legjobb építőmérnök-hallgatói közé került. A résztvevőknek több ezer darab Legóból kellett strapabíró hidat építeniük három óra alatt.

Az ország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportja azért rendezte meg a többfordulós versenyt, hogy ismertebbé tegye az építőmérnöki hivatást. A hatfordulós megmérettetésre több mint száz jövendőbeli építőmérnök jelentkezett, a döntőbe viszont már csak a hat legkreatívabb, legpontosabb, legalaposabb szakmai ismeretekkel rendelkező fiatal jutott be, köztük Koroknai Ádám, az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építőmérnöki Karának hallgatója.

A résztvevők a döntő helyszínén tudták meg, milyen feladattal kell bizonyítaniuk: három óra alatt több doboz Lego Technic-elemből kellett hidat építeniük. Rátermettségüket szakmailag szigorú, de segítőkész zsűri értékelte.

A pálmát Bányász Péter, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója vitte el, ezzel ő lett az ország legügyesebb építőmérnök diákja. Koroknai Ádám, az Ybl hallgatója az előkelő harmadik helyen végzett, helyezéséért pénzjutalomban részesült, valamint egy 3D-nyomtatóval gazdagodott. A látványos döntővel a nem szakmabeliek számára is átélhetőbbé vált, mit is csinálnak az építőmérnökök és milyen óriási felelősség nyugszik a vállukon. Évek óta hatalmas a szakemberhiány ezen a területen, de még mindig nem választják elegen az építőmérnöki szakot.

Az építőmérnöki szakma szépségeiből, lenyűgöző komplexitásából is ízelítőt kaphatnak, akik megnézik a Hexatlon döntőjét az alábbi videóban:

Frissítve: 2021.12.09.

Legfrissebb cikkek