Díszoklevél a Reinhold és Carmen Würth Alapítványnak

A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Kari Tanács ülésén a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány fennállásának 30. évfordulója tiszteletére Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán díszoklevelet adott át Dr. Horváth Sándornak, az Alapítvány kuratóriumi elnökének 2021. május 12-én.

A Reinhold és Carmen Würth Alapítványt a magyarországi Würth Szereléstechnika Kft. 1991-ben hozta létre. Az Alapítvány fő tevékenységei közé tartozik a szociálisan hátrányos helyzetű, de jól tanuló egyetemi és főiskolai hallgatók tanulásának ösztöndíjakkal történő segítése, amely egyrészt rendszeres havi ösztöndíjat jelent, másrészt három magyar felsőoktatási intézményben a legjobb tanulmányi eredményt elért hallgató elismerő oklevelet és egyszeri pénzjutalmat kap. Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara az egyik támogatott.

Az Alapítvány, valamint a vállalatcsoport és a Bánki Kar szakmai együttműködési kapcsolata is több évtizedre nyúlik vissza. A kooperációt hosszú időn keresztül az innovációs alap és a szakképzési hozzájárulás lehetőségeinek kiaknázása jelentette, majd ez később a hallgatói ösztöndíj támogatással bővült, illetve a legkiemelkedőbb diplomamunkák és TDK dolgozatok honorálásával is.




A Bánki Kar kiemelt feladatának tartja az ipari, kereskedelmi és szakmai partnerekkel történő minél szélesebb körű együttműködést. Mindezt közös oktatási programok szervezésével, szakmai gyakorlóhelyek és együttműködési keretek kialakításával kívánják folyamatosan megvalósítani. Ennek a folyamatnak az egyik elemét jelentette 2018-ban a Würth Terem átadása, illetve mintegy 2 millió forint összegben a terem eszközökkel történő felszerelése.

Az Alapítvány fő tevékenységei az Egyetem hallgatóinak támogatása mellett: a többszörösen hátrányos helyzetben lévő, gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek nyári üdültetése. Az Alapítvány jóvoltából eddig több mint 3000 gyermek vehetett részt a Würth tábor programjain. Esetenként különdíjakkal, anyagi támogatással segíti a hallgatói-tanulói kiválóságokat (például OTDK szponzorálása, diákversenyek résztvevőinek támogatása). Emellett karácsonyi ajándékozással segíti egyes idős- és gyermekotthonok lakóit. Többek között a bakonybánki és lovászpatonai óvodákba is rendszeresen juttatnak el ajándékokat a kisgyermekeknek.

Az Alapítvány által végzett kiemelkedő támogató tevékenységért a fennállása óta számos állami és nemzetközi elismerésben részesült, illetve az alapítót, Reinhold Wurthöt is többször kitüntették munkásságának elismeréseként. (Többek között 2011-ben Honorary Professor címet adományozott részére az Óbudai Egyetem).

Gratulálunk, és további sikeres együttműködést kívánunk az elkövetkező évekre is!
Frissítve: 2021.12.09.

Legfrissebb cikkek