Az Oxford University Press tudományos adatbázisai elérhetők az Egyetemen

Az Óbudai Egyetem oktatói, kutatói és hallgatói számára közvetlenül elérhető több adatbázis a neves Oxford University Press szolgáltató kínálatából. A próbahozzáférések 2021. június 30-ig, illetve október 31-ig élnek. Az adatbázisokhoz kapcsolódó részletes leírások megtalálhatók az Egyetemi Könyvtár portálján.

A megegyezés értelmében az Egyetem hálózatából automatikus azonosítással érhetők el a következő adatbázisok:

Oxford Scholarship Online /2021. október 31-ig/

University Press Scholarship Online /2021. október 31-ig/   

Oxford Handbooks Online /2021. október 31-ig/   

Oxford Research Encyclopedias  /2021. október 31-ig/   

Very Short Introductions /2021. október 31-ig/   

Grove Art Online /2021. október 31-ig/   

Oxford Journals Collection /2021. június 30-ig/   

 

Az Egyetemi Könyvtár portálján (http://lib.uni-obuda.hu/adatbazisok) megtalálhatók az adatbázisokhoz kapcsolódó részletes leírások, használati segédletek, illetve az otthoni – Egyetemen kívüli – hozzáférés lehetőségei. Az Egyetemi Könyvtár Facebook-oldalán https://www.facebook.com/OE.Egyetemi.Konyvtar) folyamatosan közzéteszik az otthonról is elérhető, a távoktatást segítő forrásokat.

 

Az Egyetemi Könyvtár munkatársai arra kérik a felhasználókat, hogy mellőzzék a dokumentumok egyszeri tömeges, szisztematikus letöltését, mert a szolgáltató a hasonló visszaélésék nyomán megvonhatja a hozzáférést az Egyetemtől!

 

Az online forrásokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban, illetve probléma esetén keressék az Egyetemi Könyvtár munkatársait a kapcsolódó szerviz e-mail mail címen: open.access@lib.uni-obuda.hu
Frissítve: 2021.12.09.

Legfrissebb cikkek