Nemzetközi LaTeX online kurzuson a NIK oktatói

A Neumann János Informatikai Kar (NIK) oktatói évek óta aktív résztvevői a németországi wilhelmshaveni Jade Hochschule által szervezett Biomedical Engineering Summer Schoolnak. A nagy múltra visszatekintő háromhetes egyetemi képzés a járványhelyzet miatt nyáron elmaradt, idén azonban online formában megtartották.

Az év eleji képzés középpontjában a LaTeX szövegformázó rendszer használata állt. A szervezők ötalkalmas online kurzust tartottak három egyetem oktatóinak részvételével a felsőfokú oktatási intézmények alap- és mesterszakos, illetve doktorandusz hallgatóinak február 15. és 19. között. A Gerardo Marx Chávez-Campos (Instituto Tecnológico de Morelia, Mexikó), Dr. Kertész Gábor (ÓE-NIK) és Prof. Dr. Kai Mecke (Jade Hochschule, Németország) által tartott előadásokon a résztvevők megismerhették a LaTeX dokumentumok készítésének alapjait, egyúttal gyakorlati tudást is szerezhettek arról, hogy miképp tudnak szakmai anyagokat, beadandókat, tudományos konferenciaközleményeket, folyóiratcikkeket, szakdolgozatot, disszertációt formázni a TeX typesetter segítségével.

Az előadások mindegyike elméleti bevezetéssel kezdődött néhány gyakorlati példával, majd a hallgatóknak egyéni, illetve csoportos feladatokat kellett megoldaniuk. A kurzuson nagy hangsúlyt fektettek a nemzetközi interakcióra, a közös munkára. A résztvevők pozitív visszajelzéseket adtak a képzésről, többen az önéletrajzukat is a LaTeX segítségével készítik majd el.
Frissítve: 2021.12.09.

Legfrissebb cikkek