Orvostechnikai szakmérnök képzés már 50 éve

Büszkék vagyunk a Kórház- és Orvostechnikai szakmérnöki képzés végzős évfolyamára, a hallgatók februárban sikeres záróvizsgát tettek!

Az orvostechnikai mérnökök képzése négy féléven át zajlik, amely felsőfokú szakmai képesítést ad. A most végzett évfolyam egyben jubileumot is ünnepelt, hiszen 50 évvel ezelőtt a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán indult el a nappali orvostechnikai felsőfokú ágazati képzés, ami azt bizonyítja, hogy a Kandó jelentős múlttal rendelkezik az orvostechnikai képzésben.

Ezzel a képzéssel az Óbudai Egyetem hozzájárul a szektor működéséhez és az európai szintű rendkívül szigorú elvárások teljesüléséhez. A képzés ugyanis illeszkedik az orvostechnikai gyártók, forgalmazók és egészségügyi intézmények műszaki (fejlesztő, üzemeltető, minőségbiztosító és döntéstámogató) szakembereinek képzettségére, és oktatására vonatkozóan nemzetközileg is előírt, szigorú szempont és követelményrendszerhez.

Levelező oktatási rendben is elérhető a szakmérnök képzés 2019 februárjától, azóta már a harmadik évfolyam is elstartolt!

Az idei tanévben is népszerű volt ez a képzés, 27 fő kezdte meg tanulmányait.  Természetesen jövőre is várjuk az új hallgatókat!

A kép korábban készült.
Frissítve: 2021.03.24.

Legfrissebb cikkek