Ismét Családbarát Munkahely elismerést kapott az Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem (ÓE) 4. alkalommal pályázott sikeresen a Családbarát Munkahely címre és nyerte el az egyik legmagasabb, 2.000.000 forint értékű, vissza nem térítendő támogatást. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a 2020. július 1-jén megjelent (CSP-CSBM-20) kódszámú „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” címen kiírt pályázati kategóriában az Értékelő Bizottság javaslata alapján 2020. november 19-én hozta meg döntését.

A vírus-helyzet, a home office munkavégzés, a pályázott és az elnyert támogatási összeg aránya, valamint a 2020.12.31-ig tartó rövid megvalósítási határidő indokolta a tervezett programelemek számának csökkentését és a virtuális világba történő integrálását. Ennek értelmében az Óbudai Egyetem munkavállalói, azaz 274 család 2006.01.01. után született 419 gyermeke részesül Bookline virtuális ajándékutalványban, gyermekenként 3000 forint értékben, melyek kiküldése online történik, tervek szerint még Karácsony előtt.

További programelem a nagysikerű és túljelentkezéssel kísért, kétkredites Családi Életre Nevelés, szabadon választható kritérium tárgy oktatása, a hallgatók részére blokkosított formában, amely lehetővé teszi a csoport hatékony és bizalommal teli együttműködését, érintve személyes élményeket, családi szemléletet, párkapcsolati, gyermekvállalási, kommunikációs és felelős magatartás területeket is.

Mint az elmúlt években mindig, a Kancellária szervezeti egységei is hozzájárultak munkájukkal a pályázat sikeréhez, köszönet illeti a munkatársakat!

„Milyen módon jelenik meg a családbarát szemlélet a különböző hazai egyetemeken a pandémia idején?” témakörben rendeztek online kerekasztal-beszélgetést 2020.12.08-án a Debreceni Egyetem (DE) Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának szakemberei, amelyen egyetemünket Kamuti Hajnalka, Családbarát Munkahely programfelelős képviselte, aki kérdésünkre válaszolva elmondta: – A kerekasztal azért jött létre, hogy tudjunk egymástól tanulni, illetve tudjuk egymást erősíteni:a gyermekes munkavállalók, a családok és a hallgatók mellett gondoljunk a „szendvicsgenerációra”, akik idős hozzátartozójukat is ápolják. Rajtuk kívül a GYES-en, GYED-en lévő anyukákra, várandósokra, a GYED-ről visszatérő kismamákra, az apákra, az egyedülálló szülőkre, a tartósan beteg, speciális gondozást igénylő gyermekeket nevelőkre, a nyugdíjasainkra, megemlékezéssel az elhunyt dolgozók és hallgatókra, valamint a teljesen egyedülállókra.

A rugalmas órarendek, a szünetek illesztése, a közösségépítés terén és a szolgáltatások építésén van hová fejlődnünk és kijelenthető, hogy a jelenlegi járványhelyzetben kiemelt fontosságú a humánum – foglalta össze az eseményt és kívánt kiegyensúlyozott adventi időszakot és egészségben eltöltött ünnepeket Kamuti Hajnalka.

 

A témáról bővebben a https://hirek.unideb.hu/hu/node/24394 oldalon olvashatnak.

(A támogatásról szóló lista itt található meg: https://emet.gov.hu/app/uploads/2020/11/CSP-CSBM-20_Dontesi-lista.pdf)

A Bookline ajándékutalvány felhasználásának feltételei: https://bookline.hu/news/news.action?id=3146

 

Pályázat azonosítószáma: CSP-CSBM-20

Pályázat címe: Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása
Frissítve: 2021.04.16.

Legfrissebb cikkek