Újabb színfolt a vállalati partneri kínálatban: duális együttműködési megállapodást írt alá az Echo Zrt. és az Óbudai Egyetem

Duális képzés szervezésére vonatkozó megállapodást kötött a székesfehérvári Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zrt. és az Óbudai Egyetem (ÓE) Alba Regia Műszaki Kara a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban október 8-án.

A cég 2020. októberétől az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán duális mérnökinformatikus, műszaki menedzser alapszakokon 3-3 hallgató gyakorlati képzésében vállal szerepet, vállalati partnerként. A céggel korábban már létrejött egy megállapodás, amellyel a hagyományos képzésben részt vevő hallgatók nyári szakmai gyakorlatukat teljesíthették a gazdasági szervezetnél. A partnerek együttműködésében valósult meg Székesfehérváron a Titkok Háza Tudományos Élményközpont is, amely a múlt évben nyitotta meg kapuit.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere az együttműködés létrejöttét méltatta. Örömét fejezte ki, hogy a város duális együttműködési hálózata tovább fejlődik ezzel a partnerséggel. Székesfehérváron az ÓE Alba Regia Műszaki Kara 2015. szeptemberében az elsők között kezdte meg a duális képzések szervezését. Hangsúlyozta: a képzési forma jó válasz egy régi problémára, hogyan lehet gyakorlatorientáltabbá tenni a felsőoktatási képzéseket, hogy minél alkalmasabb végzősök kerüljenek ki az intézményekből a vállalatok számára. Kiemelte, hogy a város fejlődése szempontjából fontosak a duális képzések. Köszöntője végén megköszönte az együttműködést az Echo Network Zrt. és az Óbudai Egyetem vezetőinek.

Dr. Seebauer Márta az Óbudai Egyetem oktatási rektorhelyettese hangsúlyozta, fontos, hogy a duális képzésben a vállalati partnerek kínálata újabb színfolttal gazdagodott az Echo Network Zrt. belépésével. Közvetítette Prof. Dr. Kovács Levente rektor üdvözletét, aki sok sikert kívánt az együttműködéshez. Hangsúlyozta, hogy az Egyetem és a kar számára is nagyon fontos a kooperáció. Megemlítette, hogy példaértékű már az az összefogás is, amellyel a Titkok Háza Tudományos Élményközpontot létrehozták. Kiemelte, hogy az Egyetem számára rendkívül fontos, hogy minél korábban érjék el a műszaki és természettudományos ismeretek iránt érdeklődőket. Beszéde végén megköszönte a cég vezetésének a kooperációt.

Domokos Tamás az Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a most aláírt megállapodás újabb lehetőségeket nyit az együttműködésben, amelynek alapjait a Titkok Háza projekt már „lerakta”. Megjegyezte, hogy a jövőben kiemelt szerepe lesz azoknak a hallgatóknak, akik hozzáadott értéket képviselve tudnak megjelenni a munkaerőpiacon. Üzent a leendő duális képzésen részt vevő hallgatóknak is, kiemelve, hogy a cégcsoport különleges helyzetben van, sokféle tevékenységet végez, így szélesebb kompetencia kínálattal tudnak feléjük megjelenni. Sikeres szakmai fejlődést kívánt a fiataloknak, a partnereknek pedig megköszönte az együttműködést.

A beszédeket követően aláírták a duális képzési együttműködést rögzítő megállapodást. A dokumentumot Ormándi Gabriella, az Óbudai Egyetem kancellárja, Dr. Seebauer Márta oktatási rektorhelyettes, Domokos Tamás, az Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zrt. vezérigazgatója és Prof. Dr. Györök György, az OE Alba Regia Műszaki Kar dékánja látta el kézjegyével.

GALÉRIA

Frissítve: 2021.04.22.

Legfrissebb cikkek