Elismerésben részesült az Óbudai Egyetem két villamosmérnöke

Idén is átadták a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) díjait. Az Óbudai Egyetem két kollégája részesült elismerésben az egyesületben végzett elkötelezett munkájáért.

Nívó-díjat kapott Dr. Kádár Péter, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának egyetemi tanára, a Villamosenergetikai Intézet igazgatója. Szakértőként a megújuló energiaforrásokkal, villamosenergia-rendszer irányítási problémákkal, energiapiaci folyamatokkal foglalkozik. Vezetésével kiépült az Óbudai Egyetem megújuló energiaparkja. Számos jegyzete, publikációja és könyve jelent meg. Aktív tagja az MEE-nek, melynek Szakmai Tudományos Bizottságát is vezette 2013 és 2019 között.

 

Elektrotechnikai Nagydíjat kapott Dr. Novothny Ferenc, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézetének címzetes egyetemi tanára. Több mint 20 éve az Érintésvédelmi Munkabizottság (ÉV MuBi) vezetője, 1985 óta az MEE tagja, emellett aktívan, titkárként dolgozik az Épületvillamossági és Biztonsági Szakosztályban (ÉBSZ). Szakmai, tudományos és társadalmi tevékenysége elismeréseként Verebély-, Bláthy-, valamint Nívó-díjat vehetett át. Az MEE ifjúsági bizottságától az „Energetika oktatója” megtisztelő címet kapta. Konferenciák, képzések, tanfolyamok, vándorgyűlések visszatérő előadója, rendszeresen publikál szakfolyóiratokban. Az MEE felterjesztésére a Nemzetgazdasági Miniszter, Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette.

A díjazáshoz gratulálunk!

Frissítve: 2021.04.26.

Legfrissebb cikkek