Sikeres volt a pótfelvételi eljárás az Óbudai Egyetemen

Az elvárások felett teljesített az Óbudai Egyetem a 2020. évi pótfelvételi eljárásban, amelynek során idén összesen 312 hallgató nyert felvételt. Az Egyetem hét karán összesen 2827 hallgató kezdheti meg tanulmányait a 2020/2021-es tanévben, amely országos viszonylatban jó eredménynek számít és az Óbudai Egyetem népszerűségét jelzi.

A pótfelvételi eljárásban azon leendő hallgatók kérvényezhetik a felvételüket, akik ebben az évben egyetlen felsőoktatási intézménybe sem nyertek felvételt, vagy egyáltalán nem vettek részt a felvétel eljárásban. A fenntartó minisztérium döntése eredményeképpen idén először állami ösztöndíjas képzésekre is lehetett pályázni az alapképzési szakok esetében.

Az Óbudai Egyetem hagyományos hat karán a pótfelvételi eljárás végén összesen 285 hallgató kezdheti meg tanulmányait, nagyjából ugyanannyian, mint tavaly. Az augusztus 1-jén csatlakozott Ybl Miklós Építéstudományi Karra további 27 hallgató nyert felvételt, velük együtt 312 hallgató veheti kézhez a sikeres felvételről szóló határozatot augusztus végén. A nyári felvételi eljárások után összesen 2827 diákot köszönthetünk az egyetem új hallgatójaként.

Az idén a létszám megoszlását vizsgálva tudományterületek szerint legtöbb hallgató műszaki területre, utána pedig gazdaságtudományi területre nyert felvételt. A munkarendet tekintve nappali tagozaton 139, részidős képzésben pedig 173 fő kezdheti meg tanulmányait; 222-en alapképzési, 49-en felsőoktatási szakképzési, valamint 41-en mesterképzési szakon. A most felvettek majdnem fele, 153 gólya élvezheti az állami ösztöndíjas státusszal járó előnyöket. Legnépszerűbbek a villamosmérnöki és a mérnökinformatikus szakok voltak.
Frissítve: 2021.02.25.

Legfrissebb cikkek