Az Oktatásszervezési konferencia középpontjában az új tanév állt

A hagyományokhoz híven, az Óbudai Egyetem vezetése idén is megtartotta az oktatásszervezési, igazgatási és gazdasági területen dolgozó munkatársak továbbképzését 2020. augusztus 25-én. A rendezvény célja a 2020/2021. tanév megfelelő előkészítése, a felsőoktatást érintő jogszabályi, számviteli és informatikai változások, újdonságok bemutatása, valamint konzultációs lehetőség biztosítása volt.

A továbbképzés most is lehetőséget adott a karok, a Rektori Hivatal és a Kancellária dolgozóinak találkozására, az új munkatársak megismerésére. Annak ellenére, hogy az Óbudai Egyetem vezetése, munkatársai fontosnak tartják a szociális kapcsolatok fejlesztését, idén a hatályos járványügyi előírások miatt sajnos az egyes csoportokat „el kellett szigetelni” egymástól, a résztvevők csak a számukra kijelölt teremben és helyeken foglalhattak helyet, a szünetekben is tartaniuk kellett az előírt távolságot.

Az idei konferenciára, melyre közel 270 kolléga regisztrált, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar munkatársai is meghívást kaptak. A kar a Szent István Egyetem szervezetéből vált ki, és 2020. augusztus 1-jével csatlakozott az Óbudai Egyetemhez. Az Egyetem vezetése személyesen köszöntötte az új oktatókat és munkatársakat.

A rendezvényt Dr. Seebauer Márta oktatási rektorhelyettes nyitotta meg, őt 5 előadó követte a Plenáris szekció keretében.

Dr. Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese „Az informatika és műszaki képzési területek bizonyos országos adatai, jellemzői” címmel tartott előadást. Ebben tájékoztatást adott a 2020A általános felvételi eljárás tapasztalatairól, a várható trendekről, valamint az Óbudai Egyetem felvételi eredményeiről az alábbiakat mondta:



Prof. Dr. Kovács Levente rektor úr „Új év –új kihívások az Óbudai Egyetemen” című előadásában elemezte az Egyetem jelenlegi helyzetét, majd ismertette a stratégiai célokat. Felvázolta a rövid, közép- és hosszú távú feladatokra.

Ormándi Gabriella kancellár az egyetemi infrastruktúra fejlesztéséről, működtetéséről és üzemeltetéséről beszélt. Részletesen kitért az épületek felújításával kapcsolatos feladatokra is.

Személyesen bemutatkozott Prof. Dr. Gulácsi László, az Óbudai Egyetem új megbízott tudományos rektorhelyettese. Őt követően Prof. Dr. Anthony Gall, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar megbízott dékánja mutatta be a kart és a Thököly úti campus-t.

A konferencián a szünet után 3 szekcióban zajlottak az előadások. Az A szekcióban oktatásszervezési, igazgatási dolgozók, a B szekcióban az gazdasági területen dolgozó kollégák kaptak munkájukhoz segítségül színvonalas előadásokat. A C szekcióban az Ybl Kar oktatói foglaltak helyet, ahol az Óbudai Egyetem vezetősége mutatkozott be, majd a résztvevők tájékoztatást kaptak az Egyetem szervezeti egységeinek munkájáról. Az előadások után az új kollégák megismerkedtek az Óbudai Campus-szal és az itt működő karokkal.

(A plenáris előadások és a szekciók anyagai elérhetők az Intraneten.)
Frissítve: 2021.11.16.

Legfrissebb cikkek