Tudománykommunikációs pályázat kutatóknak, hallgatóknak

„Családban marad” címmel tudománykommunikációs pályázatot hirdet a Csodák Palotája (Csopa). A kiírás kutatóknak, ipari és hatósági szakembereknek, egyetemi hallgatóknak szól.

Idén ősszel lesz öt éve, hogy elindult a Csopa ismeretterjesztő sorozata, a Tudományos Csopa Cafe. Az elmúlt esztendőkben a Csopa Night és Délután sávokban több mint 120 szakember fordult meg a Csodák Palotájában, hogy mindennapi munkájáról, az elért eredményeiről meséljen a látogatóknak. Többek közt vegyészek, meteorológusok, fizikusok, orvosok, irodalmárok, mérnökök, biológusok, szakhatóságok munkatársai, valamint a felsőoktatásban tanulók tartottak előadásokat, interaktív műhelyfoglalkozásokat a tudományos élményközpontban.

A „Családban marad” pályázat keretében keresik az őszi évad vendégeit, akik szívesen bemutatnák kutatásaikat, tudományos munkájukat a nagyközönségnek, egy családbarát délután keretében.

A tudománynépszerűsítő program innovatív megújításaként a következő szezontól a hétköznap délutánonkénti rendezvényeket szombatra ütemezik át, hogy a tudomány legújabb eredményei minél több családhoz jussanak el.

A junior változatban a kisebb gyerekek számára is „fogyasztható” témák kerülnek terítékre14 órától, a klasszikus science cafe 15:15-től várja majd a nagyobbakat. A hagyományokat követve, tervek szerint a délutánokról készült felvételeket a Csopa tudománykommunikációs partnere, a Galileo Webcast rögzíti, és elérhetővé teszi a világhálón.


Pályázni egy maximum 5 perces, a népszerűsíteni kívánt témát ismertető videóval és az alábbi adatok megadásával lehet 2020. július 31-ig a tok@csopa.hu e-mail címre:

  • A pályázó neve, tudományos fokozata

  • A pályázó munkahelye és beosztása (a pályázat benyújtásával a pályázó megerősíti, hogy munkáltatója, egyetemisták esetén témavezetője hozzájárult ahhoz, hogy a pályázaton elinduljon, annak elnyerése esetén programot tartson a Csodák Palotájában)

  • A választott kategória

  • A bemutatni kívánt téma címe

  • A téma figyelemfelkeltő ismertetése (maximum 1500 karakter)

  • A pályázó weboldalának, közösségi csatornájának elérhetősége

  • A pályázó bemutatkozó videójának linkje


Pályázati kategóriák:

  • Junior: 6+ éves kortól ajánlott, lehetőleg interaktív elemekkel színesített előadás/műhelyfoglalkozás

  • Classic: szülők, nagyobb gyerekek számára is követhető ismeretterjesztő előadás/beszélgetés/műhelyfoglalkozás


A pályázat díjazása:

A felkért szakmai zsűri kategóriánként maximum 4-4 pályázót választ ki, akik 2020. szeptember – decemberi időszakban lehetőséget kapnak arra, hogy előre egyeztetett időpontban, egy szombati napon ismeretterjesztő előadást/műhelyfoglalkozást tartsanak a Csodák Palotájában. A Csopa széles körben viszi hírét a programoknak, melyekről felvétel készül. Minden előadó az intézménybe szóló családi tiszteletjegyben is részesül.

A Csodák Palotája Nonprofit Kft. fenntartja a jogot, hogy a járványügyi helyzet következtében előre nem látható működési nehézségei esetén a pályázatot felfüggessze, esetleg eredményhirdetés nélkül lezárja.

Bővebb információ, részletek: https://www.csopa.hu/csodak-palotajarol/hirek/1748-csaladban-marad-a-csodak-palotaja-tudomanykommunikacios-palyazata
Frissítve: 2021.02.25.

Legfrissebb cikkek