38. online 5vös Futóverseny

Idén rendhagyó módon online rendezik meg az 5vös Futóversenyt június 19-e és 24-e között, melyhez várják az Óbudai Egyetem polgárainak csatlakozását is. A verseny teljesítésére az eddigieknél hosszabb idő, 5 nap, 5 óra és 5 perc áll rendelkezésre, és a világ bármely táján lefutható.

Húsz évvel ezelőtt rendezték meg először Horváth Ákos fizikus, az ELTE TTK Atomfizikai Tanszék docensének kezdeményezésére az Eötvös Lorándról elnevezett különleges futóversenyt, az 5vös 5km-t. Az egyetemi kampuszon tanulmányi félévenként megtartott sportesemény célja az egyetemi polgárok megmozgatása egy olyan távval, amely a kezdők számára elérhető kihívás, a rendszeresen futóknak pedig felkészültségük felmérése, egyben mindenkinek, a közös mozgás ünnepe. Miután idén a koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozások nem tették lehetővé, hogy megtartsák a népszerű májusi sporteseményt, így lelkes hallgatók maguk szervezték át az 5vös 5km futóversenyt az online térbe annak érdekében, hogy mozgásra motiválják hallgatótársaikat itthon és külföldön egyaránt.

A jelentkezők számára 5 nap, 5 óra és 5 perc áll rendelkezésre, és a táv a világ bármely pontjáról teljesíthető. A kültéren futók GPS-es eszközzel rögzíthetik a futásukat, ezzel lehet igazolni a teljesítést, ugyanakkor kivételesen teremben, futópadon is lefutható a táv. A verseny lezárultával a szervezők összesítik a rendszerbe feltöltött adatokat és így születik meg majd az eredménylista.

A versenyről: a verseny teljesítéséhez egy 5 km-es távot kell teljesíteni, GPS-es eszközzel (okostelefon, sportóra stb.), vagy futópadon.

A verseny időpontjáról: a táv 2020. június 19-e (péntek) 17:05 óra és június 24-e (szerda) 22:10 óra közötti időszakban lehet teljesíteni.

A verseny helyszínéről: a világon bárhol, szabadtéren (pályán, utcán, erdőben stb.) vagy teremben, futópadon.

A teljesítés igazolásáról: a szervezők egy igazoló képet (például okosóra képernyőképe) várnak, amelyen szerepel a lefutott táv (minimum 5000 méter), a futás ideje (perc, másodperc), a teljesítés dátuma és időpontja (nap, óra, perc).

A nevezésről és a feltöltésről: a futást követően a http://eotvos5.elte.hu honlapon található űrlap kitöltésével egyszerre kell regisztrálni és a teljesítést igazoló képet feltölteni.

Nevezési díj: a versenyen a részvétel ingyenes.

További részletek

Versenykiírás: http://eotvos5.elte.hu/sites/eotvos5.elte.hu/files/38-5v5-versenykiiras_magyar_0.pdf

Aktuális információk (FB-esemény): www.fb.com/events/2763989400553211/

E-mail: info [at] eotvos5 [dot] eltehu

In English: - entry: http://eotvos5.elte.hu/xxxviii-5vos-5km-footrace-announcement

- race info: http://eotvos5.elte.hu/sites/eotvos5.elte.hu/files/38-5vos5km_english_v3.pdf
Frissítve: 2021.02.25.

Legfrissebb cikkek