Az Óbudai Egyetem első nemzetközi virtuális konferenciája

Virtuális platformon tartották meg az eredetileg temesvári helyszínre, személyes találkozás mellett tervezett IEEE 14th International Symposium on Applied Computational Intelligence and Informatics (SACI 2020) konferenciát.

A SACI 2020 nemzetközi tudományos konferenciát minden évben a Temesvári Műszaki Egyetemen tartják, de ebben az évben az új típusú koronavírus-járvány  a szervezőket is változtatásokra késztette, ezért megváltozott a megrendezés módja. Az Óbudai Egyetem, a Temesvári Műszaki Egyetem és az IEEE Hungary Section közös, egyhangú döntést hozott arról, hogy ne töröljék vagy halasszák el a konferenciát, hanem a most oly gyakran emlegetett virtuális platformon vegyék fel a kapcsolatot a résztvevőkkel.

A szervezők és a szerzők is sokáig bíztak abban, hogy, a korábbi évekhez hasonlóan idén is Temesváron rendezhetik a szimpóziumot. A személyes találkozás lehetővé teszi a kapcsolatépítést, a szakmai eszmecserét. Ez nagymértékben elősegíti a tudományos fejlődést, és inspirációt ad a további kutatásokhoz. Sajnos 2020 májusában mindez másképp történt, de hála a szerzők kitartó munkájának, a bírálók hatékony közreműködésének és a szervezők rugalmas hozzáállásának, beigazolódott, hogy a fórum ebben a megváltozott helyzetben is megállja a helyét.

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, a SACI 2020 konferencia elnöke köszöntő szavait olvasva a weblapon (http://conf.uni-obuda.hu/saci2020/), bebizonyosodott, hogy a tradicionális, nagy múlttal rendelkező, mindig fejlődni és megújulni képes konferencia kiállta a „járványveszély próbáját”, és megőrizte stabilitását.

Ebben a különleges helyzetben is nagy eredmény, hogy a bírálat után 46 cikket fogadtak el, a szerzők hat országból küldtek be publikációkat (Ausztria, Csehország, Kanada, Magyarország, Németország és Románia). Prof. Dr. Horváth László ismét sikeres doktoranduszi szekciót állított össze Special Session on PhD Student Research in Applied Informatics and Numerical Mathematics címmel.

A sikeres konferencia adja a lendületet és erőt ahhoz, hogy a szervezők máris nekiállhassanak a jövő évi rendezvény előkészületeinek, a sikeres SACI 2021 megrendezésének 2021. május 19. és 21. között, immár ismét Temesváron.
Frissítve: 2020.10.14.

Legfrissebb cikkek