Fülvédőt adományoztak a Bánkisok

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar egyik hallgatója és az egyik munkatársa, 160 darab maszk viselését könnyítő fülvédőt adományozott a Dél-Pesti Centrumkórháznak április 28-án.

 

Winkfein Gábor, a Bánki Kar hallgatója és a kezdeményezés kiötlője, valamint Trunk Dániel, a kar munkatársa 160 fülvédőt adott át Dr. Mikala Gábornak, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent István telephelyén.

Mint ismeretes, Winkfein Gábor 3D nyomtató segítségével olyan fülvédőket kezdett gyártani, amelyek megkönnyítik a maszk viselését. Az egyszerű „eszközzel” jóval kényelmesebb még a hosszú-hosszú órák alatt is maszkot viselni, mivel azt nem a fülre, hanem a fülvédőre kell akasztani. A kezdeményezéshez csatlakozott az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara, mivel a Bánkin számos 3D nyomtató találhatóEzen kívül a kar biztosítja a nyomtatáshoz szükséges kellékanyagot annak érdekében, hogy minél több fülvédő készülhessen. Terveik szerint a következő napokban és hetekben még több fülvédőt szeretnének eljuttatni a Dél-Pesti Centrumkórházba, és más kórházakba is.

 
Frissítve: 2020.10.13.

Legfrissebb cikkek