Páratlan lehetőségek - Ösztöndíjak az Egyesült Államokba

A Fulbright Bizottság idén három kategóriában hirdet ösztöndíjakat a 2021/2022-es tanévre az Egyesült Államokba. Végzős hallgatók és doktoranduszok, egyetemi oktatók, valamint egyetemi és akadémiai kutatók jelentkezését várják, páratlan lehetőséget kínálva továbbtanulási, oktatói, kutatói szempontból.

Végzős hallgatók, doktoranduszok figyelmébe

Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak

Továbbtanulási, kutatási lehetőséggel várják a végzős hallgatókat és a doktoranduszokat a 2021/2022-es tanévben, bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2020. július 31-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják. Az ösztöndíj időtartama 3-9 hónap. Aktív hallgatói jogviszony nem szükséges, és a jelentkezésnek nincs felső korhatára.

Pályázati anyag és online jelentkezés: a https://www.fulbright.hu/posztgradualis-hallgatoi-osztondijak/ oldalon. A pályázat beadási határideje: 2020. május 31.

Egyetemi oktatók figyelmébe

Fulbright Oktatói ösztöndíjak

Oktatási lehetőséget kínálnak egyetemi oktatók számára a 2021/2022-es tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2020. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 1 vagy 2 szemeszter. Pályázati anyag és online jelentkezés: a https://www.fulbright.hu/oktatoi-osztondijak/ oldalon. A pályázat beadási határideje: 2020. október 12. 

Egyetemi/Akadémiai kutatók figyelmébe

Fulbright Kutatói ösztöndíjak

Kutatási lehetőséggel várják az egyetemi és az akadémiai kutatókat a 2021/2022-es tanévben, bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2020. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél, és az amerikai akkreditált intézmény meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3-5 hónap. A pályázati anyag és online jelentkezés: a https://www.fulbright.hu/kutatoi-osztondijak/ oldalon. A pályázat beadási határideje: 2020. október 12.