Tájékoztatás a nyelvvizsgát érintő változásokról

A veszélyhelyzet során a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedésekről szóló - 2020. április 11-én hatályba lépett - Kormányrendelet rendelkezik a diploma kiadásához – eddig – szükséges nyelvvizsgákról. Ennek alapján, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesz, mentesül a nyelvvizsga megszerzésének kötelezettsége alól. A nyelvvizsgamentesség minden hallgatóra vonatkozik.

Oklevelekhez kapcsolódó nyelvvizsga-követelményt érintő változások

A 2020. 04. 11-én hatályba lépett, a veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedésekről szóló 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet alapján, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett (vagy tesz), mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.

A fenti rendelet minden olyan volt hallgatóra vonatkozik, aki már befejezte a tanulmányait, de nem vehette át oklevelét eddig az adott képzéshez előírt nyelvvizsga-kötelezettség teljesítésének hiányában, illetve arra a jelenleg záróvizsgára készülő hallgatóra is, aki a 2019/2020. tanév 2. félévben sikeres záróvizsgát tesz 2020. augusztus 31-ig.

Az oklevelek kiállításának eljárási rendjéhez az Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve az Oktatási Hivatal részéről a napokban fog megérkezni a felsőoktatási intézményekhez a végrehajtási útmutató, mely alapján az Óbudai Egyetem a rendeletben érintett oklevelek kiállításának igénylésére vonatkozó eljárásrendjét rövid időn belül közzé fogja tenni a kari honlapokon. Az egyetemi eljárásrend közzétételéig kérjük szíves türelmüket és megértésüket!
Frissítve: 2020.10.14.

Legfrissebb cikkek