A hetedik legnépszerűbb állami fenntartású egyetem az Óbudai Egyetem

Közzétették az idén februárban felvételizők adatait a Felvi.hu weboldalon. A 2020-ban állami finanszírozású egyetemre jelentkező diákok száma szerinti összesítésben az Óbudai Egyetem az állami fenntartású intézmények között 7. helyen szerepel (összesített rangsorban a 10.), azaz a tavalyi 9. helyhez képest kettőt „lépett” előre a rangsorban.

Az Óbudai Egyetemre a Felvi.hu-n megjelent múlt heti statisztikák alapján idén 6.399-en jelentkeztek, ezzel továbbra is a legnépszerűbb magyarországi egyetemek tízes listáján szerepel. A többi, állami finanszírozású egyetem között az Óbudai Egyetem 7. a rangsorban.

A 2020 szeptemberében induló egyetemi, főiskolai képzésekre összesen 91.460-an jelentkeztek, a legtöbben, 57.799-en alapképzést jelöltek meg első helyen. A legnépszerűbb szakok között található a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a mérnökinformatikus, a programtervező informatikus és a gazdaságinformatikus is.

Az idei felvételi több szempontból más, mint az eddigiek: most először kötelező az emelt szintű érettségi minden jelentkező számára, azonban a jelenlegi vészhelyzet és az érettségi bizonytalansága miatt további kérdések merülhetnek fel a pontszámítással kapcsolatban. A változtatások következtében az idei felvételi eljárásban országosan több mint húszezer felvételizővel kevesebb a jelentkezők száma a tavalyihoz képest.

Intézményünk, a csökkenő hallgatói jelentkezések országos átlagához képest jobban szerepelt. Képzési portfoliónkat illetően 34 jelentkezési soron szerepel az ÓE első helyen, és 22-n a második helyen.

Az első három legnépszerűbb egyetem között szerepel az ELTE, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem.
Frissítve: 2020.10.14.

Legfrissebb cikkek