Megjelent az Acta Polytechnica Hungarica folyóirat 100. kötete

Az Óbudai Egyetem és az IEEE Hungary Section által közösen jegyzett nemzetközi tudományos folyóirat, az Acta Polytechnica Hungarica elérte a századik kötet kiadását.

Hihetetlen fejlődésen ment keresztül a műszaki területen publikálásra fókuszáló Acta Polytechnica Hungarica 2004 óta, amikor Prof. Dr. Rudas Imre, a Budapesti Műszaki Főiskola akkori rektora ötlete, kezdeményezése és támogatása révén útjára indult a folyóirat.

A kizárólag angol nyelvű kiadvány szerkesztésére fordított munka nem volt hiábavaló, hiszen 2008 decemberében az amerikai Thomson Reuters értékesnek tartotta bevonni a „termékei” közé. Felvette információterjesztési körébe, valamint a Vol. 5 (1) 2008 kötettel kezdődően a Science Citation Index Expanded (más néven SciSearch®) és a Journal Citation Reports/Science Edition mutatókkal is ellátja, ezzel is elősegítve a folyóirat tudományos értékelésének növelését, valamint a kereshetőség szélesebbé tételét.

A (2008-as) Thomson Reuters regisztráció után az újabb elismerés az volt, hogy az Elsevier, a világ vezető tudományos kiadója is felvette támogatási körébe az Acta Polytechnica Hungarica folyóiratot a 2009-es év köteteitől kezdve. Ez újabb hatalmas sikert jelent a folyóirat elismertségét illetően, amely egyaránt fontos a folyóirat hírnevének öregbítése és a benne publikáló szerzők szempontjából. Ezzel ugyanis tovább nő a nemzetközi láthatóság és biztosított a szélesebb körű nyilvánosság. Nem utolsósorban az Elsevier neve jelent ehhez biztos hátteret.

2010-ben a Directory of Open Access Journals (DOAJ) adatbázisába is bekerült a folyóirat.

Minden tudományos folyóirat minősítésében a legfontosabb elismertséget az jelzi, ha impakt faktorral rendelkezik. Az Acta Polytechncia Hungarica esetében a 2018-ra kiszámított IF szám 1,286, amely érték megtartása, esetleges növelése elengedhetetlenül fontos.

Az Acta Polytechnica Hungarica folyóirat online változatban is megjelenik. Elektronikusan a http://uni-obuda.hu/journal oldalon érhetők el a cikkek.
Frissítve: 2020.10.14.

Legfrissebb cikkek