Azonnali hatályú intézkedések kollégiumok esetében

Azonnali hatályú intézkedési utasítások a kollégium lakóinak!

Az Óbudai Egyetem rektori-kancellári vezetése az alábbi rendelkezést hozta az Operatív Törzs március 14-ei döntése értelmében az Innovációs és Technológiai Minisztérium mint Fenntartó utasítására: a kollégiumokból teljes körűen ki kell költöznie a hallgatóknak, személyes használati tárgyaikkal együtt 2020. március 15-én (vasárnap) 12 órától kezdődően!

Az Egyetem vezetése arra kéri az érintetteket, hogy - a már kiköltözött hallgatók - ürítsék ki szobájukat! A kollégium lakói minden, a kollégiumban tárolt személyes használati tárgyát és egyéb tulajdonát köteles a kollégiumból haladéktalanul elszállítani. Erről az Egyetem vezetése valamennyi érintett kollégistát értesítette a Neptunon keresztül.

A rektori méltányosságban részesült hallgatókat egy kollégiumban helyezik el, melynek részletes eljárásáról az érintettek külön értesítést kapnak. (Ez vonatkozik a külföldi hallgatókra is.) A Székesfehérváron rektori méltányosságban részesült hallgatóknak a GEO kollégium megadott szárnyában biztosítanak szállást.

A kiköltözés során, tekintettel a veszélyhelyzetre, az ilyenkor szokásos szobaleltárt és szobaátvételt nem kell elvégezni. A kaucióról az Egyetem vezetése a későbbiekben rendelkezik. A szobához tartozó kulcsot és belépőkártyát a kollégista kiköltözéskor köteles leadni a kollégium gondnokságán, vagy a kollégiumban tartózkodó bármelyik mentornál.

A kiköltözéskor a kollégiumi alkalmazottak (mindegyik kollégiumban) szobaellenőrzést tartanak. A szobákban talált, el nem vitt tárgyakat - szobánként elkülönítetten, lezárt csomagban - egy erre kijelölt raktárhelyiségben helyezik el megőrzésre. Az itt tárolt személyes tárgyakat csak előzetes személyes egyeztetést (személyazonosítást) követően veheti át a tulajdonos.

Az Egyetem vezetése felhívja az érintettek figyelmét, hogy a fent leírt rendelkezéseket tartsa és tartassa be, tanúsítson együttműködő, a végrehajtás gyors lebonyolítását segítő magatartást!
Frissítve: 2020.10.14.

Legfrissebb cikkek