Rendkívüli intézkedés az Egyetemen a koronavírus megfékezésére

Magyarország Kormánya a 40/2020. (III.11.) Kormányrendeletével veszélyhelyzetet hirdetett ki, amely 2020. március 11-én 15.00 órakor lépett hatályba. Ennek alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium mint Fenntartó által kiadott utasítás szerint az Óbudai Egyetem az alábbi eljárásrendet vezeti be:

- az Egyetem vezetése: 2020. március 12-14. között rektori szünetet rendel el

- 2020. március 16-tól március 22-ig tavaszi szünetet rendel el

- 2020. március 23-tól jelen utasítás visszavonásáig oktatástól távoltartást rendel el

Az oktatás ettől kezdve távoktatási munkarendben folytatódik, a hallgatók belépése az Egyetem területére további intézkedésig tilos!

Az Egyetem vezetése az utasítás visszavonásáig a 100 főnél nagyobb létszámú rendezvények megtartását nem engedélyezi.

A kollégium működtetése esetében az alábbiakat rendeli el:

Az Óbudai Egyetem tagkollégiumai 2020. március 16-tól a tavaszi szünet alatt, valamint az oktatás távoktatásként történő megszervezésének időszaka alatt csak állandó magyarországi lakcímmel nem rendelkező külföldi hallgatók, illetve az üzemeltetésben, oktatásban részt vevő, feladatot ellátó magyarországi lakcímmel rendelkező magyar hallgatók (nevelő, demonstrátor, rendszergazda), valamint a duális képzésben részt vevő hallgatók számára biztosítja a kollégiumi elhelyezést. A magyarországi állandó lakcímmel rendelkező kollégistáknak a 2020. március 12. és 14. közötti időszaktól számított rektori szünet alatt haza kell költözniük. Az Egyetem vezetése 2020. március 16-tól a kollégiumi elhelyezés felfüggesztéséről döntött.

Felhívjuk az Óbudai Egyetem 65 éven felüli munkavállalóinak, továbbá minden olyan oktatóinak és munkatársainak a figyelmét, akiknek az egészségi állapotára az új koronavírus az általánosnál magasabb kockázatot jelent, hogy tartsák távol magukat a közösségi alkalmaktól, így az egyetemi élettől.

Jelen utasítás visszavonásáig érvényes.

Az Egyetem vezetése által összeállított, 2/2020. (III. 11.) számú, 15 pontban felsorolt rektori-kancellári közös utasítás részletei az alkalmazandó eljárásrendről az alábbi linken olvasható: http://uni-obuda.hu/node/24224 Mindannyiunk érdekében kérjük az abban foglaltak betartását!
Frissítve: 2020.10.14.

Legfrissebb cikkek