Pszichológiai elsősegély workshop az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem kétnapos pszichológiai elsősegély workshopot szervezett az intézmény munkatársainak, melyen 13 kolléga vett részt, különböző szervezeti egységek képviseletében.

A workshop megtartására az Egyetem vezetése egy külső szakértőt, a Wald Tanácsadó Bt. katasztrófákra és krízisekre specializálódott klinikai szakpszichológusát, Süle Juditot kérte fel. A foglalkozások tematikáját azzal a céllal állította össze a szakember, hogy a résztvevői képessé váljanak súlyos traumatikus eseményt követően az Egyetem polgárainak azonnali segítséget nyújtani a traumatikus helyzettel történő megküzdésben.

A kétnapos képzés során a résztvevők csoportos, interaktív feladatokon keresztül gyakorolták, hogy egy akut krízishelyzetben hogyan kell megfelelő kapcsolatot kialakítani az események elszenvedőjével, valamint, hogy miként kell az érintett szükségleteit felmérve lelki támogatást nyújtani annak érdekében, hogy megelőzzük egy későbbi súlyosabb mentális probléma kialakulását.


A workshop lezárását követően a résztvevők egy közös levelezőlistán keresztül tartják a kapcsolatot egymással, mely csatorna alkalmas a témával kapcsolatos információk megosztására, valamint szakmai és emberi támogatás nyújtására egy esetleges krízis esetén.

Frissítve: 2020.10.14.

Legfrissebb cikkek