Átvették diplomájukat az RKK frissen végzett hallgatói

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán 83 hallgató fejezte be tanulmányait. A diplomaátadó ünnepséget március 6-án tartották.

A könnyűipari mérnöki alap- és mesterszakon, a környezetmérnöki és az ipari termék- és formatervező mérnöki alapszakon, a műszaki mérnökasszisztens felsőfokú szakképzési szakon végzett hallgatók sikeres záróvizsgáik után vehették át diplomáikat és a tanulmányaik befejezéséről szóló igazolást. Az ünnepségen az Egyetem képviseletében Dr. habil. Molnár András általános rektorhelyettes vett részt. A 2019-2020-as tanév első félévének végén, a karon összesen 83 hallgató fejezte be tanulmányait. Könnyűipari mérnöki mesterszakon 8, könnyűipari mérnöki alapszakon 29, környezetmérnöki alapszakon 14, ipari termék- és formatervező alapszakon 31, műszaki mérnökasszisztens felsőfokú szakon 1 hallgató tett sikeres záróvizsgát.

A diplomák átadása után Dr. habil. Molnár András rektorhelyettes köszöntötte a frissen végzett mérnököket. Ezt követően a kar dékánja, Dr. habil. Koltai László átadta a „Pro Facultas Díjat”, vagyis a Kar Kiemelt Támogatója díjat. Az elismerést azoknak a hazai és külföldi intézményeknek, vállalatoknak, szervezeteknek vagy egyes személyeknek ítélhetik oda, akik, illetve amelyek az Egyetemmel folytatott együttműködés révén az oktató-nevelő tevékenységet hathatósan segítették, segítik. A kitüntető címben idén a F-ACT Interiors Kft. részesült. A partnercég képviseletében Bányai Norbert ügyvezető igazgató vette át a díjat.

A F-ACT Interiors Kft.-t két, az Óbudai Egyetem Rejtő Karán, ipari termék- és formatervező mérnökként végzett hallgató alapította. A cég az emberközpontú, funkcionális környezet megteremtésének elkötelezett képviselője Magyarországon. A Kft. szakemberei vendéglátóipari egységek, hotelek, irodák és lakások belsőépítészeti tervezését és kivitelezését végzik, igen széleskörű és nívós referenciákkal. A karon óraadói szerepet is vállaltak, így iránymutatásaikkal készültek el azok a hallgatói projekt-tervek, melyek az Óbudai Egyetem Bécsi úti aulájának és közösségi tereinek megújítását célozták. A kar hallgatói számára kezdetektől segítséget nyújt a cég, elsősorban szakmai gyakorlati helyként, illetve gyakornoki állás felajánlásával, sőt teljes állás biztosításával. A vállalat több végzett hallgatót is foglalkoztat. A diplomaátadó ünnepség végén Bányai Norbert ügyvezető igazgató is köszöntötte a frissdiplomás mérnököket.




Frissítve: 2020.10.14.

Legfrissebb cikkek