Kandósok az Embedded kiállításon





A régi hagyományt követve még a múlt év őszén hirdették meg a Kandó Kar oktatói azt a remek lehetőséget, melynek keretében több mint 40 kandós szakkollégista hallgató részt tudott venni a nürnbergi Embedded Word 2020 kiállításon.













A háromnapos rendezvény alatt, nagyjából 900 nemzetközi cég standját járták végig, kommunikáltak a szakemberekkel, és ezáltal megismerhették a beágyazott rendszerek legújabb technológiai vívmányait, hardveres és szoftveres oldalról egyaránt. Az itt szerzett új információkat a hallgatók felhasználhatják, projektjeikbe építhetik és továbbfejleszthetik későbbi tanulmányaik során.


A résztvevők február végén indultak Nürnbergbe. Másnap már korán reggel mentek a kiállításra. Ez igencsak indokolt volt, hiszen hat nagy méretű csarnokot kellett végignézniük. Bejárásukhoz három napra volt szükség. A kiállítás egyes csarnokai tematikusan épültek fel: alkatrészgyártók, szoftverkészítők, fejlesztőeszközök és ipari technológiák. Mindenki végigjárta a kiállító cégek standjait, és ki-ki a saját érdeklődése szerinti helyszíneken töltött el több időt.


Az összes állomás rendkívül színvonalasan voltak megtervezve és berendezve, a cégek nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minél több érdeklődőt csalogassanak magukhoz vizuális úton is. Erre szolgáltak a kiállított készülékek, fejlesztési eszközök, ipari számítógépek, nagy kijelzős monitorok, szemléltetőeszközök, plakátok és különböző prospektusok. Több helyen készültek a kiállítók interaktív feladatokkal és játékokkal is az érdeklődőknek, melyekkel akár kisebb-nagyobb nyereményt is szerezhettek a hallgatók. A cégek képviselői minden kérdésre teljes körű és tartalmas válaszokat adtak, az összes eszközt készségesen bemutatták, használatukat elmagyarázták. Amennyiben valakinek még ezután is maradtak kérdései, akkor különféle prospektusokat és katalógusokat kaphatott, melyekből további információkat gyűjthetett és elvihette későbbi felhasználás céljából. Több vállalat a rendezvény honlapján előre meghirdetett értékes és hasznos termékeket (mikrokontroller, demonstrációs és fejlesztő eszközök), melyeket regisztráció után át lehetett venni tőlük a standoknál. Ezzel a résztvevők nemcsak idegen nyelvi ismereteiket, hanem fejlesztői eszköztárukat is gazdagítani tudták.








Frissítve: 2020.03.02.

Legfrissebb cikkek