Fizetett szakmai gyakorlat lehetőség az Európai Szabadalmi Hivatalnál (EPO - München)

Havi 2000 eurós ösztöndíjjal hirdet fizetett szakmai gyakorlat lehetőséget az Európai Szabadalmi Hivatal (European Patent Office – EPO) Münchenben. Az egyéves szakmai gyakorlat 2020. szeptember közepétől indul.

Az EPO-ról dióhéjban: az Európai Szabadalmi Hivatal mintegy 40 európai országban nyújt szabadalmi oltalmat találmányokra. Központja Münchenben található. Telephelyei vannak Berlinben, Hágában, Brüsszelben és Bécsben is. Az EPO Európa második legnagyobb nemzetközi intézménye, 2,4 milliárd euró éves költségvetéssel. 7000 alkalmazottjából mintegy 4300 magasan képzett szabadalomvizsgáló munkatárs dolgozik a technológia minden területén.


A szakmai gyakorlatra alap- vagy mesterképzésben részt vevő végzős hallgatók, két évnél nem régebben végzett BSc és MSc hallgatók, valamint jelenleg PhD képzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak, elsősorban a természettudomány és mérnöki tudományok (Science & Engineering), illetve a gazdaságtudomány (Business Administration, Economics & Finance) területéről. A jelentkezőnek legalább B1 szinten beszélnie kell a következő nyelvek valamelyikét: német, angol vagy francia. A szakmai gyakorlat megkezdéséig el kell végeznie a szakterületének megfelelő, ingyenes, tanúsítványt adó EPO e-learning kurzusokat, amelyek az EPO e-learning oldalán (https://e-courses.epo.org/login/index.php) érhetők el, regisztrációt követően.


 


 


Az elvégzendő kurzusok:  • Introduction to the European patent system (mindenkinek kötelező)

  • Using CPC (csak természettudomány és mérnöki tudományok területen)

  • The EPO as PCT authority (minden más tudományterületen)


A jelentkezéshez angol nyelvű szakmai önéletrajzot és a megpályázni kívánt területet megjelölő motivációs levelet kell küldeni a: szekeres [dot] viktoria [at] ka [dot] uni-obuda [dot] hu e-mail címre 2020. március 10-ig!


A pályázatok a visszajelzést követően március 22-ig tölthető fel az EPO oldalán (https://jobs.epo.org/content/PanEuropeanSeal/?locale=en_GB).


A jelentkezésnek a szakmai önéletrajzon és a motivációs levélen kívül tartalmaznia kell a végzettséget igazoló oklevelet, vagy végzős hallgató esetén egy igazolást az oklevél kiállításáig. A kiválasztási folyamat áprilisban lesz, ennek során a kiválasztott jelölteket telefonos vagy Skype interjú keretében hallgatják meg. Az eredményről május közepén értesítik a pályázókat. A nyertesek 2020. szeptember 14-én és 15-én kezdhetik meg szakmai gyakorlatukat Münchenben, az Európai Szabadalmi Hivatal székhelyén.


 


További információk itt és itt érhetőek el. 


 


 
Frissítve: 2020. 02. 28.

Legfrissebb cikkek